Αλλάζουν τα δεδομένα για την κακοκαιρία Elias: «Εγκλωβίστηκε στο Ιόνιο» και παίρνει... παράταση « Enimerosi 247

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλάζουν τα δεδομένα για την κακοκαιρία Elias: «Εγκλωβίστηκε στο Ιόνιο» και παίρνει... παράταση




Για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από αύριο και την Πέμπτη έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα για την κακοκαιρία Elias.


Αργή εξέλιξη παρουσιάζει η κακοκαιρία Elias που σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη παραμένει, για την ώρα, εγκλωβισμένη στο Ιόνιο - κάτι που εξηγεί γιατί το φαινόμενο εξακολουθεί να επηρεάζει τις δυτικές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.


Το βράδυ της Τρίτης σημειώνονται κυρίως καταιγίδες στη βόρεια Πελοπόννησο, ενώ κατευθύνονται βορειότερα και συγκεκριμένα προς τον Κορινθιακό Κόλπο και την κεντρική Στερεά Ελλάδα.


Από τα ξημερώματα οι καταιγίδες θα χτυπήσουν και την περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ σταδιακά θα υπάρξει επιδείνωση που θα εντοπιστεί στη νότια και ανατολική Ελλάδα.


Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Πελοποννήσου, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στη συνέχεια τμήματα της δυτικής και νότιας Θεσσαλίας όπου θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Την Τετάρτη η κακοκαιρία Elias αναμένεται να επιμείνει στις ίδιες περιοχές, ενώ θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την κεντρική βορειοανατολική Στερεά και την κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία. Έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν, μάλιστα, και στη βόρεια Εύβοια.


Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα έντονα καιρικά φαινομένα αναμένεται να λάβουν «παράταση» και να ξεκινήσουν την υποχώρησή τους μετά την Πέμπτη.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html