Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Παλαμά στο newsit.gr – «Είμαστε στις ταράτσες με παιδιά και ηλικιωμένους» « Enimerosi 247

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Παλαμά στο newsit.gr – «Είμαστε στις ταράτσες με παιδιά και ηλικιωμένους»

 


Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Παλαμά στο newsit.gr – «Είμαστε στις ταράτσες με παιδιά και ηλικιωμένους»

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης εκπέμπουν μέσω του newsit.gr, οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας που ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών, προκειμένου να σωθούν από το ανελέητο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel.


Μία εξ αυτών η κυρία Ειρήνη, η οποία έχει εγκατασταθεί πλέον στην ταράτσα του σπιτιού της με όλη την οικογένεια αλλά και με τους γείτονες που τους φιλοξενεί, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel δείχνει τα δόντια της. Τα σπίτια των περισσότερων γειτόνων της στον Παλαμά Καρδίτσας είναι πλέον πλημμυρισμένα από το νερό που φτάνει σε πολλά σημεία έως και τα τρία μέτρα.



Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η κυρία Ειρήνη και άλλοι κάτοικοι προσπαθούν με ό,τι μέσα έχουν να βοηθήσουν τους αδύναμους, όπως οικογένειες με παιδιά αλλά και ηλικιωμένους που είτε έχουν κινητικά προβλήματα είτε δεν έχουν.


«Προς το παρόν είμαστε πάνω στις ταράτσες. Με έναν γείτονα που έχει κανό πήραμε τους γονείς μίας κοπέλας που ήταν εγκλωβισμένοι στο δικό τους το σπίτι. Οι άνθρωποι είναι ηλικιωμένοι και η γυναίκα είναι και ΑΜΕΑ» λέει στο newsit.gr η κυρία Ειρήνη.



Και προσθέτει ότι «τώρα φιλοξενούμε και άλλους γείτονες που δεν ήταν ασφαλείς στα σπίτια τους και τώρα εδώ είμαστε σχεδόν 20 άτομα».


 







Συγκλονίζει, μάλιστα, όταν μας αναφέρει ότι «δεν έχουμε φαγητό και νερό και εδώ υπάρχουν παιδιά από ενός μέχρι και 12 ετών. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε να μην ζήσουν τα παιδιά αυτά τα πράγματα. Είναι δραματική η κατάσταση. Μας έπνιξαν. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ στον Παλαμά».


Στα συγκλονιστικά βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr, βλέπετε απόκοσμες εικόνες αποκάλυψης, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν συγκεντρωθεί σε όλες τις ταράτσες των σπιτιών για να γλιτώσουν από τον πολυήμερο υδάτινο εφιάλτη.


 

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες λασπωμένου νερού, το οποίο φτάνει τουλάχιστον στο μισό ύψος των δέντρων και των σπιτιών. Οι άνθρωποι με τα παιδιά κάθονται σε καρέκλες, έχουν απλώσει κουβέρτες και είτε μιλούν με τους γείτονες των απέναντι ταράτσες, προσπαθώντας να βρουν μία λύση είτε επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους για να τους καθησυχάσουν από την μεριά τους αλλά και να επιβεβαιώσουν ότι όλοι οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά.


Μαζί τους είναι και τα σκυλάκια των οικογενειών που βιώνουν μαζί τους μία απίστευτη περιπέτεια, με όλους να εκφράζουν μέσω του newsit.gr την αγωνία τους για το τί μέλλει γενέσθαι καθώς και το γιατί από το απόγευμα της Τετάρτης δεν έχει εμφανιστεί κανένας να τους παρέχει βοήθεια και να τους προσφέρει τα είδη πρώτης ανάγκης.


Newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html