Ριζώνει στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης - Ούτε πουλάει ούτε φεύγει... ούτε λευκή πετσέτα - Τεράστια επένδυση! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ριζώνει στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης - Ούτε πουλάει ούτε φεύγει... ούτε λευκή πετσέτα - Τεράστια επένδυση!

Κατηγορία Superleague 1 στις   10:40 π.μ.  |  Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023




Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που... είναι εδώ κι έχει μία μεγάλη ευκαιρία για ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη που ριζώνει ακόμα πιο βαθιά στην Ελλάδα.


Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, χάλασε την εικόνα που είχε δημιουργήσει η ομάδα στα προηγούμενα 8 παιχνίδια που έδωσε για το πρωτάθλημα της Super league και τις προκριματικές φάσεις του Europa Conference League.


Το ζητούμενο είναι αν θα σταθούμε στην εικόνα του αγώνα του Ηρακλείου ή τη μεγάλη εικόνα των επιτευγμάτων του ΠΑΟΚ στην διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Αναφέρομαι τόσο στα αγωνιστικά όσο και στα εξωαγωνιστικά επιτεύγματα του Δικεφάλου.


Ξεκινώντας από το αγωνιστικό, δεν χρειάζεται να το αναλύσω ιδιαίτερα. Με τρεις διαδοχικές προκρίσεις, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει, υπό αντίξοες μάλιστα συνθήκες τις οποίες γνωρίζουμε και έχουμε αναγνωρίσει όλοι. Παράλληλα, εν μέσω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων και με ρόστερ «πληγωμένο», ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 2 νίκες.


Σε μένα προσωπικά, η ομάδα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι του 2017, με πολλές προσθήκες επιπέδου τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Τότε είχε χρειαστεί περίπου ένα δίμηνο ώστε να ξεκινήσει το αήττητο σερί των πρωταθλημάτων.


Το μπάτζετ σε επίπεδο συμβολαίων, ανέβηκε σημαντικά, καθώς τα χρήματα των πωλήσεων (και όχι μόνο αυτά) επενδύθηκαν σε ακριβά συμβόλαια παικτών όπως οι Μειτέ, Σαμάτα, Οζντόεφ, Ενκονγκ, Ράχναμ Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Ντεσπόντοφ.


Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε όλους όσους είχε πρώτους στη λίστα του ο Λουτσέσκου. Μόνο αυτονόητο δεν ήταν αυτό στην αρχή του καλοκαιριού, όταν ο ΠΑΟΚ είχε ως προτεραιότητα τον Πιάτσα, τον Ετέμπο και τον Πούκι, πριν αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμοι στην αγορά περισσότεροι ποδοσφαιριστές επιπέδου.


Είναι σημαντικό να επισημάνω πως σε αντίθεση με το 2017 δεν χρειάστηκε να ενεργοποιήσει το σύστημα, ένας επώδυνος αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Η ομάδα έχει ορίζοντα διετίας και μεγάλη ευκαιρία φέτος να επαναλάβει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, περνώντας από τον όμιλο.


Γκέλες σαν αυτή του ΟΦΗ μπορεί να έρθουν κι άλλες μέχρι να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες, είναι όμως δεδομένο πως όταν αυτό επιτευχθεί, ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να παρουσιάσει πληρότητα σε όλες τις γραμμές και τίποτα δεν θα έχει να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές του. Η χρονιά είναι μεγάλη, γκέλες θα κάνουν και οι άλλοι και θα το διαπιστώσετε στην πορεία. Δεν θα είναι πάντα… φιλικό το περιβάλλον για τους αντιπάλους του Δικεφάλου. Θεωρώ πως συνεννοούμαστε…


Μέσα σε όλα, η ΠΑΕ πήρε την «δύσκολη» απόφαση να μη δώσει παράταση στα διαρκείας, που είχαν μέτρια ζήτηση στη διάρκεια του καλοκαιριού, πριν τις προκρίσεις και τις μεταγραφές. Είναι μια εκπαίδευση για όσους περιμένουν τα αποτελέσματα για να το αποκτήσουν και μια επιβράβευση για όσους σπεύδουν να κλείσουν μια θέση στην Τούμπα «άνευ όρων». Καλό είναι να το θυμόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι.


Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Με σύμμαχο το χρόνο, θα προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τόσο τις αγωνιστικές όσο και τις εξωαγωνιστικές προκλήσεις που θα συναντήσει στο διάβα του. Επιμένω πολύ στο θέμα του χρόνου. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτή την εποχή. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Ρουμάνου τεχνικού, των συνεργατών του και των παικτών του, θα το δούμε στην εξέλιξη της φετινής σεζόν.


Αυτό που επίσης συνεπάγεται από τις κινήσεις του φετινού καλοκαιριού και το θεωρώ σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης, είναι εδώ. Ο Ιβάν Σαββίδης που θα πουλούσε, ο Ιβάν Σαββίδης που θα έφευγε από τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης που τα παράτησε, ο Ιβάν Σαββίδης που πέταξε… λευκή πετσέτα, ο Ιβάν Σαββίδης που… αδυνατούσε οικονομικά να στηρίξει τον ΠΑΟΚ.


Αυτός λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης, που για περισσότερα από 10 χρόνια επενδύει στην Ελλάδα, στην πατρίδα του δηλαδή, χωρίς να αντλεί κεφάλαια από τα δημόσια ταμεία, ριζώνει ακόμα ποιο βαθιά στη χώρα, όπως προκύπτει από τις πράξεις του και μόνο από αυτές.


Συνεχίζει να επενδύει, διατηρώντας το ίδιο πάθος για την πρόοδο του ΠΑΟΚ, κόντρα σε αντιπάλους που πολύ θα ήθελαν να έχουν την ομάδα υπό τον έλεγχο τους!



Πηγή: snda.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html