Έρχεται το πρώτο χάπι για την επιλόχεια κατάθλιψη, ποιες οι παρενέργειες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Έρχεται το πρώτο χάπι για την επιλόχεια κατάθλιψη, ποιες οι παρενέργειες

Κατηγορία Υγεία στις   11:45 π.μ.  |  Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023




Άδεια από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έλαβε το πρώτο χάπι για την αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης.


«Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μια σοβαρή και συχνά επικίνδυνη πάθηση στην οποία οι γυναίκες νιώθουν θλίψη, ενοχή, ανικανότητα –σε σοβαρές περιπτώσεις έχουν ακόμα και σκέψεις να βλάψουν τον εαυτό τους ή το παιδί της» δήλωσε η Τίφανι Φαρτσιόνι, διευθυντής του τμήματος ψυχιατρικής στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων της FDA.


«Η διάθεση ενός φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα θα αποτελέσει μια επωφελή επιλογή για πολλές από αυτές τις γυναίκες που υποφέρουν από ακραία, και ενίοτε επικίνδυνα, συναισθήματα.


Η επιλόχειος κατάθλιψη αντιμετωπίζεται σε κάποιες περιπτώσεις με ψυχοθεραπεία και φάρμακα για τη μείζονα κατάθλιψη. Η μόνη θεραπεία που είχε εγκριθεί ως τώρα ειδικά για την επιλόχειο κατάθλιψη ήταν μια ενδοφλέβια μορφή της ζουρανολόνης που χορηγείται υπό ιατρική επίβλεψη.


Η διάθεση της ζουρανολόνης ως χαπιού διευρύνει την πρόσβαση σε περισσότερες γυναίκες, ωστόσο το χάπι μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως υπνηλία, κόπωση, διάρροια και να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος. Οι ασθενείς καλούνται να μην οδηγούν για 12 ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου.


Η ζουρανολόνη αναπτύχθηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες Biogen και Sage Therapeutics, οι οποίες είχαν υποβάλει αίτηση για έγκριση του φαρμάκου και για την μείζονα κατάθλιψη, σημειώνει το Reuters.


Σύμφωνα με επιστολή της FDA τα διαθέσιμα δεδομένα για τη μείζονα κατάθλιψη δεν επαρκούν και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.


Πηγή: Reuters

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html