Συναγερμός για τις καταθέσεις – Κλέβουν λεφτά με τα διόδια « Enimerosi 247

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Συναγερμός για τις καταθέσεις – Κλέβουν λεφτά με τα διόδια


Μεγάλη απάτη κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες με την Αττική Οδό στην Ελλάδα. Τι στέλνουν;


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι περνάνε από τα διόδια της Αττικής Οδού.


Ορισμένοι επιτήδειοι στέλνουν SMS με… χρωστούμενα προσποιούμενοι την Αττική Οδό.


Πως προσπαθούν να πάρουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας


Όπως προκύπτει, μέσω ενός SMS καταφέρνουν ορισμένοι επιτήδειοι να ξεγελάσουν πολίτες, αποσπώντας τους χρήματα, με πρόσχημα τα διόδια της Αττικής οδού.


Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι οι πολίτες που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα SMS που τους καλεί να πατήσουν ένα link, λέγοντας πως χρωστάνε στην Αττική το ποσό των 2,80 ευρώ και πως πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο.


Πρόκειται για ακόμα μία από τις πολλές απάτες που στήνονται στο διαδίκτυο με σκοπό να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και να υποκλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.


Όποιος λάβει παρόμοιο SMS, δεν έχει παρά να μην πατήσει σε καμία περίπτωση τον αντίστοιχο σύνδεσμο.


Δείτε τη φωτογραφία που στάλθηκε σε ανυποψίαστο πολίτη:



Πόσο θα αυξηθούν τα διόδια στην Ελλάδα


Αύξηση αναμένεται να πάρουν στην Ελλάδα οι τιμές των διοδίων όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες.


Καθόλου καλά δεν εξελίσσονται τα πράγματα για τον κόσμο αναφορικά με τις τιμές των διοδίων.


Έρχονται αυξήσεις που μόνο μικρές δεν είναι σύμφωνα με τα ποσά.


Όπως προκύπτει, σε άγρια κόντρα οδηγούνται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων. Όπως αποκάλυψε το υπουργείο, ενώ βρίσκονταν σε συνομιλίες, οι εταιρείες ανακοίνωσαν την ανατιμολόγηση των τιμών στα διόδια από τον Σεπτέμβριο.


Η αύξηση θα κυμανθεί στο 12% και ισοδυναμεί με 8 έως 10 λεπτά για τις μοτοσικλέτες και 20 έως 30 λεπτά για τα ΙΧ.


«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι Παραχωρησιούχοι, (…) αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης. Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο


Σύμφωνα με πηγές της ΕΡΤ, έχουν γίνει αντιπροτάσεις στις εταιρείες και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών περιμένει απάντηση.


Παραδείγματα τιμών για τα διόδια


Με βάση κάποια παραδείγματα αυξήσεων, ο σταθμός του Μακρυχωρίου στην Λάρισα (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) από 2,50 ευρώ προτείνεται να πάει στα 2,90 ευρώ με αύξηση 16%, ο σταθμός της Ελευσίνας (Ολυμπία Οδός) η προτεινόμενη αύξηση είναι 14,2%, από 2,10 σε 2,40 και οι Αφίδνες (Νέα Οδός) από 3,30 σε 3,70 ευρώ με αύξηση 12%.


Ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση για τα μεγάλα φορτηγά καθώς για την κατηγορία 4 στο σταθμό της Ελευσίνας με την αναπροσαρμογή διοδίου κατά 12%, το κόστος ανά διέλευση από 7,60 ευρώ ανεβαίνει στα 8,5 ευρώ ενώ στις Αφίδνες από 11,65 ευρώ στα 13 ευρώ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου


Πάντως, η ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών κάνει λόγο για «μονομερή» ενέργεια και επισημαίνει ότι το Δημόσιο «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει» για να μη γίνουν τελικά οι ανατιμήσεις.


Αναλυτικά αναφέρεται ότι:


Οι Παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων ζήτησαν, στις 3 Ιουλίου 2023, με επιστολή τους προς την Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, με κοινοποίηση στο Γραφείο Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Διεύθυνση Δ17 του Υπουργείου, συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή διοδίων τελών για το έτος 2023, στη βάση του υφιστάμενου πλαισίου των συμβάσεων παραχώρησης.


Εξαιτίας της σημασίας του ζητήματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συναντήθηκαν, στις 18 Ιουλίου 2023 και στις 24 Ιουλίου 2023, με τους κ.κ. Δημήτριο Γκατσώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», Παναγιώτη Παπανικόλα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Γεώργιο Συριανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» και Ροδιανό Αντωνακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» / «ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.».


Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη για το 2023. Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι Παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, που όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης. Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις




Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html