Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κάηκαν 3 επιχειρήσεις, μάχη να μην επεκταθεί σε άλλες εγκαταστάσεις – Κλειστή η Αττική Οδός « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κάηκαν 3 επιχειρήσεις, μάχη να μην επεκταθεί σε άλλες εγκαταστάσεις – Κλειστή η Αττική Οδός

Κατηγορία Πυρκαγιές στις   5:52 μ.μ.  |  Τρίτη 22 Αυγούστου 2023



 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο στη βιομηχανική περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ρίχνουν το βάρος στις τρεις διαφορετικές εστίες που υπάρχουν σε Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι λίγο καλύτερη σε σύγκριση με το πρωί, όμως, οι πυροσβέστες δίνουν ακόμα «μάχη» με τις φλόγες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 78 πυροσβέστες και 30 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα.



Όπως είπε στο enikos.gr, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου «η φωτιά αυτή την ώρα έχει σταθεροποιηθεί». Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καεί τρεις επιχειρήσεις και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί και σε άλλες αποθήκες.


Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκκενώνεται το πάρκινγκ στο Θριάσιο νοσοκομείο – Απειλείται εργοστάσιο


Οι εγκαταστάσεις που τυλίχθηκαν στις φλόγες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι μεγάλες αποθήκες logistics.


Νωρίτερα ο κ. Μελετίου, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η φωτιά ξεκίνησε από τις αυτοσχέδιες χωματερές.


«Είναι μια περιοχή η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπάζων που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο. Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων», είπε ο κ. Μελετίου.



Εκρήξεις και μπαράζ μηνυμάτων από το 112


Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή νωρίτερα άκουγαν εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε πως έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.



Από το 112 εστάλησαν τρία SMS για την περιοχή: Τα δύο πρώτα καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο αφορούσε σε προειδοποίηση λόγω πυκνών καπνών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων και Βέρας για εκκένωση προς Ελευσίνα.


Εστάλη ακόμη ένα SMS – προειδοποίηση για τους καπνούς που είναι εξαιρετικά έντονοι στην περιοχή.


Κλειστή η Αττική Οδός – Διακοπή κυκλοφορίας και λεωφορείων


Η  Αττική Οδός, λόγω της φωτιάς είναι κλειστή σε συγκεκριμένα σημεία. Η Αττική Οδός είναι κλειστή από την είσοδο Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο της Περιφερειακής Αιγάλεω (5) και από τον κόμβο Αιγάλεω μέχρι τον κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα.



Τη διακοπή της κυκλοφορίας και των λεωφορείων που εκτελούσαν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νεα Πέραμος, ανακοίνωσε η Hellenic Train. Η εντολή δόθηκε από την Τροχαία λόγω του κλειστού οδικού δικτύου από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο.



Πηγή: enikos.gr


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html