Απήγαγε τον γιο του και ζητούσε λύτρα για να τον επιστρέψει στη μητέρα του - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του « Enimerosi 247

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Απήγαγε τον γιο του και ζητούσε λύτρα για να τον επιστρέψει στη μητέρα του - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του


Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ενός παιδιού μόλις 7 ετών από τη Φθιώτιδα όπου βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του. 


Όπως έγινε γνωστό, πίσω από την απαγωγή του παιδιού στη Φθιώτιδα βρισκόταν ο πατέρας του, καθώς άρπαξε το παιδί και απαιτούσε από τη μητέρα… λύτρα.


Ειδικότερα, ο πατέρας, με καταγωγή από τη Συρία, μετά την αρπαγή του 7χρονου επικοινώνησε με την μητέρα του παιδιού – που έχει την αποκλειστική επιμέλεια – και της ζήτησε χρηματικό ποσό για να το επιστρέψει.


Μάλιστα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 38χρονου καθώς και τη φωτογραφία του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 38χρονου αλλοδαπού για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να εισπράξει λύτρα


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα (14) έτη από υπαίτιο που τέλεσε την πράξη με σκοπό να εισπράξει λύτρα.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25-6-2023 ο 38χρονος ευρισκόμενος στη Λάρυμνα Φθιώτιδας από κοινού με 40χρονη αλλοδαπή και 7χρονο αγόρι, του οποίου τυγχάνει βιολογικός  πατέρας, προέβη στην αρπαγή του.

Σε μεταγενέστερη επικοινωνία που είχε με την 40χρονη, η οποία έχει την αποκλειστική επιμέλεια του ανηλίκου, απαίτησε για την επιστροφή του παιδιού χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για τον:

BARAKAT (επ.) RAMI (ον.) του SALEH MOHAMED και της FATEMA, γεννηθέντα την 30-12-1985 στη Συρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 5-1-2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html