Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί κάποιοι κόλλησαν κορονοϊό χωρίς συμπτώματα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί κάποιοι κόλλησαν κορονοϊό χωρίς συμπτώματα

Κατηγορία Υγεία στις   1:21 μ.μ.  |  Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023




Σύμφωνα με ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα αυτά κολλάνε μεν κορονοϊό ωστόσο, δεν έχουν συμπτώματα διότι έχουν μεταλλάξεις στο DNA τους που επιτρέπουν στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να αναγνωρίζει τον ιό ως κάτι που μοιάζει με κρυολόγημα.


Η μετάλλαξη επιτρέπει την ταχεία εξουδετέρωση του SARS-CoV-2 πριν εδραιωθεί η λοίμωξη, διαπιστώνει μεγάλη αυστραλο-αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.


Προϋπόθεση είναι όμως να έχει προηγηθεί στο παρελθόν λοίμωξη από άλλους κοροναϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα η οποία προσφέρει ανοσία.


«Είναι ευρέως γνωστό ότι άλλα είδη κοροναϊών προκαλούν εποχικές επιδημίες κρυολογήματος εδώ και δεκαετίες» σχολίασε σε δελτίο Τύπου ο Ντανίλο Ογκάστο του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Σάρλοτ, επικεφαλής της μελέτης.


«Διατυπώσαμε την υπόθεση ότι […] τα άτομα που φέρουν τη μετάλλαξη HLA-B*15:01 μπορούν να σκοτώνουν γρήγορα τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από SARS-CoV-2 χάρη σε αντιδράσεις διασταυρούμενης ανοσίας».


»Επομένως, ακόμα και αν οι ‘κακοί’ της υπόθεσης έχουν αλλάξει στολή, ο στρατός μπορεί να τους αναγνωρίζει από τις μπότες τους ή ένα τατουάζ στο μπράτσο. Έτσι λειτουργεί η ανοσιακή μνήμη για να μας κρατά υγιείς» είπε ο ερευνητής.


Η μελέτη, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι γενετικοί παράγοντες προστασίας που μένει να ανακαλυφθούν.Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, δεν απαντά μόνο σε ερωτήματα σχετικά με την πανδημία και το πώς κάποιοι άνθρωποι δεν νόσησαν ποτέ παρότι κόλλησαν αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δυνητική ανάπτυξη νέων θεραπειών.


Πηγή¨: Nature

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html