Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυνατός. « Enimerosi 247

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυνατός.



1.Τα χρόνια της ξηρασίας, τελείωσαν. Ο Παναθηναϊκός με εκκωφαντικό τρόπο γυρίζει εκεί που ανήκει, στους ευρωπαικούς ομίλους, και μάλιστα όπως του αρέσει: Με διπλό (3-1 τη Ντνίπρο) και μαγική εμφάνιση.Αποστολή στο Κόσιτσε: Κώστας Μανωλιουδάκης.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του τριφυλλιού ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός θα ακούγεται πλέον ξανά με υπερηφάνεια από τα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου, στα πέρατα της γηραιάς Ηπείρου! 


Ενας απολαυστικός Παναθηναϊκός έστησε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πάρτι, έκανε φύλλο και φτερό την Ντίπρο στο Κόσιτσε της Σλοβακίας συντρίβοντάς την με 3-1 και επιστρέφει «αγριεμένος»στους ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2016. 

Εχοντας στο τσεπάκι του τη μίνιμουμ συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ και διεκδικώντας ένα μικρό θαύμα απέναντι στη Μαρσέιγ της παρέας του Ομπαμεγιάνγκ, του Γεντουτζί και του Κοντονγκμπιά. 


Ο αρχιτέκτονας της εμφατικής επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έκανε την έκπληξη και παρέταξε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού όλα τα μεσοεπιθετικά του όπλα, ξεκινώντας τον Τόνι Βιλένα στο αρχικό σχήμα, μαζί με Τζούρισιτς και Μπερνάρ. 


Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν, ο Πέρεθ το 6άρι με τους Βιλένα και Τζούρισιτς εσωτερικούς μέσους, οι Παλάσιος και Μπερνάρ ήταν στα δύο άκρα και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. 


Ο Σέρβος προπονητής χτύπησε από την αριστερή πλευρά, με τον Χουάνκαρ να παίρνει πλάτος και τον Μπερνάρ να κλίνει προς τα μέσα, την ίδια στιγμή που τόσο ο Βιλένα όσο και ο Τζούρισιτς έδεναν αρμονικά τις γραμμές δημιουργώντας υπεραριθμίες. 


Οι Ουκρανοί στηρίχθηκαν στη δύναμη και απειλούσαν μόνο όταν η μπάλα βρισκόταν στον αέρα και σε καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον, με συνέπεια το τριφύλλι να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα. 


Η προειδοποίηση ήρθε στο 8’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ υποδέχτηκε θαυμάσια τη μπάλα και άλλαξε υποδειγματικά το παιχνίδι προς τον Χουάνκαρ στα αριστερά. 


Ο Ισπανός φουλ μπακ πέρασε θαυμάσια τον αντίπαλό του και ο Σπόραρ που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (0-1), προκαλώντας ντελίριο στην πράσινη εξέδρα που είχε μετατρέψει σε… Λεωφόρο το Κόσιτσε. 


Ο Σλοβένος μάλλον… κρατούσε την επιστροφή του στα γκολ στα επίσημα ματς και δη σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της φετινής σεζόν. 


Το μόνο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Σένκεφελντ στο 20’ (θλάση στον δεξιό δικέφαλο) που έγινε αναγκαστική αλλαγή τέσσερα λεπτά αργότερα. 


Με τον Γεβντάι να κολυμπάει εσπευσμένα στα βαθιά πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι παρότι βρίσκεται μόλις δέκα ημέρες στο σύλλογο. 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντνίπρο μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα και απείλησε στο 50’ με τον Σαράπι και στο 52’ με τον Ντόβμπικ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απόλεσε μοναδική ευκαιρία στο 59’. 


Ο Σπόραρ έκανε τρομερή ενέργεια στο τρανζίσιον μετά από κλέψιμο του Βιλένα και του σέρβιρε έτοιμο γκολ, αλλά ο Ολλανδός άσος δεν βρήκε καλά τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και την έστειλε άουτ. 


Ωσπου στο 74’ οι πράσινοι έκρυψαν τη μπάλα, με τον Βέρμπιτς να βρίσκει θαυμάσια τον Χουάνκαρ που έκανε παράλληλο γύρισμα στον Τζούρισιτς που με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ουκρανού τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το 0-2 μέσα σε πανδαιμόνιο!  


Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και το κερασάκι στην τούρτα (0-3) έβαλε στο 84’ ο Ιωαννίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο εξαιρετικός Χουάνκαρ. 

Η Ντνίπρο απλώς μείωσε σε 1-3 με τον Καπριένκο στο 90’. 


Από το sdna


2.  Γιοβάνοβιτς: «Είναι τεράστιο στοίχημα για εμάς, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου»


Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ντνίπρο τόνισε ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση αλλά και το αποτέλεσμα στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην κάμερα της Cosmote TV:

Σίγουρα ήταν ένα καλό παιχνίδι, μία καλή εμφάνιση για πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ξέραμε τι θέλαμε, ελέγξαμε τον ρυθμό, αυτό που μας βοήθησε είναι πως πετύχαμε γκολ σε κρίσιμες στιγμές και μας έδωσε άνεση στο παιχνίδι μας. Έχουμε καλούς παίκτες με ποιότητα. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, ανταποκριθήκαμε σωστά απέναντι σε μία καλή ομάδα, μετά από ένα καλό παιχνίδι πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί κάποια πράγματα στο τέλος μας τιμώρησαν. Είμαι ικανοποιημένος από όλους και θέλω να πιστεύω πως θα παίξουμε το ίδιο καλά και στο επόμενο παιχνίδι.

Δεν πιστεύω πως είμαστε ακόμα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι προκριματικά Champions League, είναι τεράστιο στοίχημα για μας και χωρίς το εκτός έδρας γκολ στο επίπεδο ομάδων περιμένεις τα πάντα. Εμείς έχουμε κάνει ένα καλό παιχνίδι, πήραμε αποτέλεσμα και στην έδρα μας πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε βδομάδα το πόσο έτοιμοι είμαστε.


Είναι τεράστια ομάδα ο Παναθηναϊκός, μας βοήθησαν πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε και στη συνέχεια καλοί και να τους ικανοποιήσουμε


3. Απίθανος Χουάνκαρ, στο 100ο του ματς με τον Παναθηναϊκό τα έκανε όλα! 


4. Ιωαννίδης: "Τους "κλειδώσαμε" με το πρέσινγκ, βγήκαν όσα δουλέψαμε"


5.Τα χρήματα που θα πάρουν οι «πράσινοι»


Οι «πράσινοι», μόλις ολοκληρώσουν την πρόκριση για τον τρίτο γύρο μετά τη ρεβάνς της Λεωφόρου την επόμενη εβδομάδα, θα πάρουν ένα fix ποσό ύψους 3.63 εκατομμυρίων. Το συνολικό ποσό που έχουν εξασφαλισμένο είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ και το ακριβές νούμερο θα εξαρτηθεί από το πόσες ελληνικές ομάδες θα μπουν σε όμιλο, καθώς αυτό θα καθορίσει το market pool.


Από εκεί και πέρα, βέβαια, ανάλογα και με την πορεία του «τριφυλλιού», το ποσό είναι πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ό,τι και να γίνει με την Μαρσέιγ θα έχει την ευκαιρία του Europa League.


6.Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα προσπέρασε τη Σουηδία και ετοιμάζεται για… μάχη με την Κροατία!𝝚

7.Πε𝝦𝝞𝝡𝝚𝝢𝝖 𝝩𝝜𝝢 𝝚𝝪𝝟𝝖𝝞𝝦𝝞𝝖 𝝡𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝞 𝝨𝝟𝝤𝝦𝝖𝝦𝝖, 𝝡𝝥𝝤𝝦𝝮 𝝢𝝖 𝝥𝝖𝝞𝝣𝝮 𝝖𝝟𝝤𝝡𝝖 𝝟𝝖𝝠𝝪𝝩𝝚𝝦𝝖❜❜


🗣️ Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. 


Όλες οι δηλώσεις του ⤵️

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html