Αλόη Βέρα: Στη λίστα με τις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες του ΠΟΥ « Enimerosi 247

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αλόη Βέρα: Στη λίστα με τις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες του ΠΟΥ




Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να σταματήσουμε την χρήση αυτού του φυτικού προϊόντος με τις πολυδιαφημισμένες ευεργετικές του ιδιότητες.


Αίσθηση προκαλεί η λίστα του ΠΟΥ με τις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες. Αντισυλληπτικά, βενζίνη, ραδιοσυχνότητες από κινητά, η ναφθαλίνη που βάζουμε στα ρούχα και η αλόη βέρα, είναι μόνο μερικές από αυτές.


Η αλήθεια πάντως είναι πως η αλόη βέρα, η ποικιλία δηλαδή του φυτού που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, συμπεριλήφθηκε στην καρκινογόνο κατηγορία μετά από έρευνα σε αρουραίους.


Όπως φάνηκε από τη , τα τρωκτικά που έπιναν νερό ανακατεμένο με φύλλα αλόης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.


Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να σταματήσουμε την χρήση αυτού του φυτικού προϊόντος με τις πολυδιαφημισμένες ευεργετικές του ιδιότητες.


Οι ιδιότητες της αλόης και ο πιθανός κίνδυνος


Η αλόη βέρα φημίζεται για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Το εκχύλισμα όμως των φύλλων, που συνήθως καταναλώνεται ως φυτικό φάρμακο, είναι επίσης ένα «πιθανό καρκινογόνο» και περιλαμβάνεται στην Ομάδα 2Β του ΠΟΥ.


Οι οδηγίες του ΠΟΥ δεν ποσοτικοποιούν τον κίνδυνο οποιασδήποτε ουσίας της Ομάδας 2Β, ούτε συνιστούν όρια για την έκθεση του ανθρώπου. Αντίθετα, η κατηγορία απλώς υποδεικνύει πόσο ισχυρές είναι οι ενδείξεις πως έχουν κάποιες καρκινογόνες επιδράσεις.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η αποδεκτή συνιστώμενη πρόσληψη ασπαρτάμης είναι έως και 50 mg ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα, που ισοδυναμεί με την ποσότητα σε περίπου 19 κουτάκια κανονικού μεγέθους διαιτικού αναψυκτικού τύπου κόλα.


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html