Τολμηρός αποφάσισε να καλλιεργήσει στο σπίτι του το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο - Προκαλεί αυτοκτονικές σκέψεις « Enimerosi 247

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Τολμηρός αποφάσισε να καλλιεργήσει στο σπίτι του το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο - Προκαλεί αυτοκτονικές σκέψεις




Το Gympie-Gympie είναι το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο και είναι τόσο ισχυρό που είναι σαν να παθαίνεις «ηλεκτροπληξία» και ταυτόχρονα καίγεσαι.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε την εμφάνισή του ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά του κόσμου. Το τσίμπημα του είναι τόσο ισχυρό και ανυπόφορο που μπορεί να προκαλέσει αυτοκτοτονικές σκέψεις. Πρόκειται για το φυτό Gympie-Gympie που το τσίμπημά του δημιουργεί την αίσθηση ηλεκτροπληξίας.


Παρά την επικινδυνότητά του, ένας τολμηρός Βρετανός αποφάσισε να το καλλιεργήσει στο σπίτι τους. Το συγκεκριμένο φυτό, συνήθως φυλάσσεται σε βοτανικούς κήπους.


Το συναντάς κυρίως στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Ινδονησίας και ανήκει στην οικογένεια της τσουκνίδας Urticaceae. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1866. Θύμα του φυτού ήταν το άλογο ενός επιθεωρητή, το οποίο μετά το τσίμπημα άρχισε να τρελαίνεται και τελικά πέθανε μέσα σε δύο ώρες.



Οι μικροσκοπικές βελόνες του φυτού που μοιάζουν με τρίχες δίνουν μια αίσθηση καψίματος στο θύμα, με τον πόνο να εντείνεται τα επόμενα 20 έως 30 λεπτά πριν συνεχιστεί για εβδομάδες ή μήνες.


Άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν υποστεί από την επαφή τους με το φυτό, τεράστια κόκκινα εξανθήματα, τα άκρα τους πρήζονται και δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω του αφόρητου πόνου. Υπήρξε ακόμη και αναφορά για αυτοκτονία, με έναν άνδρα να αυτοπυροβολείται μετά από ένα οδυνηρό τσίμπημα.



Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html