Δολοφονία Καμπανού: Διακόπηκε για τις 12/7 η δίκη, προπηλάκισαν μητέρα καταδικασθέντα « Enimerosi 247

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Δολοφονία Καμπανού: Διακόπηκε για τις 12/7 η δίκη, προπηλάκισαν μητέρα καταδικασθέντα




Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη των 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μετά την εισήγηση των συνηγόρων για αναγνώριση ελαφρυντικών στην επιβολή της ποινής.


Η εισαγγελέας χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και η έδρα αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου.


Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των 12 για την ανθρωποκτονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του.


Εν τέλει, λοιπόν, η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους, τον καθένα ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής του, ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την αρχική κατηγορία.


Η εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.


Κατά τις εισηγήσεις τους προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις, επειδή οι συνήγοροι είπαν ότι οι 12 κατηγορούμενοι είναι «παιδιά της γειτονιάς». Ορισμένοι ξέσπασαν μέσα στο δικαστήριο και άρχισαν να φωνάζουν «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς…».


Α. Κούγιας: Βαθιά ικανοποίηση από την οικογένεια, αλλά και μεγάλο σοκ


Για μία δίκαιη απόφαση έκανε λόγο ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων στη διάρκεια της δίκης.


«Η απόφαση είναι δίκαιη αλλά παράλληλα ήταν μεγάλο σοκ να βλέπεις 12 παιδιά να λένε επί 6 μήνες ότι “εγώ ήμουν εκεί αλλά εγώ δεν χτύπησα τον Άλκη”» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Αλέξης Κούγιας.


«Είχα μελετήσει τις κατηγορίες των κατηγορουμένων ότι με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους θα καταδικαστούν όλοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από πρόθεση. Σήμερα υπήρξε μια νομική δικαίωση αλλά θέλω να σας πω ότι δεν είναι τυχαίο. Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη και εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί. Από τη μια πλευρά υπάρχει μια βαθιά ικανοποίηση στην οικογένεια γιατί πραγματικά όλοι οι κατηγορούμενοι “πολτοποίησαν” αυτό το παιδί ώστε να σκοτώσουν τα υπόλοιπα παιδιά. Όμως από την άλλη πλευρά οι γονείς του Άλκη δεν θα δουν ξανά το παιδί τους» τόνισε.


Προπηλάκισαν και αποδοκίμασαν τη μητέρα καταδικασθέντα


Το μεσημέρι και ενώ το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, περίπου 20 συγκεντρωμένοι, κάποιοι εξ αυτών οπαδοί του Άρη, που παραμένουν στην είσοδο των δικαστηρίων, προπηλάκισαν και εξύβρισαν τη μητέρα ενός εκ των δώδεκα καταδικασθέντων που εκείνη την ώρα βγήκε από την κεντρική είσοδο.


Μάλιστα, ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, επενέβη και ζήτησε από τα άτομα να ηρεμήσουν και να μην επιτίθενται λεκτικά στους γονείς των κατηγορουμένων.


 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html