Ανταρσία στη Ρωσία: Με βαρύ οπλισμό επιτίθεται στη Wagner ο Πούτιν – Οχυρώνεται η Μόσχα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ανταρσία στη Ρωσία: Με βαρύ οπλισμό επιτίθεται στη Wagner ο Πούτιν – Οχυρώνεται η Μόσχα

Κατηγορία Ρωσία στις   3:44 μ.μ.  |  Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

 


Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.


Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.



Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους βίντεο με τον περίγυρο της Μόσχας να είναι στρατοκρατούμενος, ενώ ισχυρές δυνάμεις υπάρχουν και στο Κρεμλίνο.


Σε σημερινό μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρει ότι ο ίδιος και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου.


Αναλυτικά, σε μήνυμα που ανέβηκε στον λογαριασμό της Wagner και φέρεται να έχει ηχογραφηθεί από τον ίδιο τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος άνοιξε τον πόλεμο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται:


«Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας, ο Πρόεδρος κάνει βαθιά λάθος. Είμαστε πατριώτες της πατρίδας μας».



Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.





Ο στρατός οργανώνει θέσεις μάχης στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας


Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να έχουν οργανώσει μία θέση μάχης με πολυβόλο όπλο στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με την ρωσική καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα «Vedomosti».


Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ.


Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.





Πριγκόζιν: Καταλάβαμε το Ροστόφ χωρίς να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα


Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.


Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ' οδόν προς το Ροστόφ.


Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».


 

Το Κατάρ ανησυχεί για την κατάσταση στη Ρωσία


Το Κατάρ εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν «το μέγιστο της αυτοσυγκράτησης τους», όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών.


«Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, με συνέπειες για τον διατροφικό και ενεργειακό ανεφοδιασμό», πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.


 

36 minutes ago

Πεσκόφ: Ο Πούτιν παραμένει στο Κρεμλίνο - Όργιο φημών ότι είχε εγκαταλείψει τη Μόσχα


Ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.


«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.


Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.


40 minutes ago

Ρώσοι εθνικιστές: Η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής


Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσαν σήμερα ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ.


Η ρωσική εθνικιστική οργάνωση, γνωστή ως «Λέσχη Αγανακτισμένων Πατριωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ενδέχεται να οδηγήσει σε ταπεινωτική στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.


 

Ρωσικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά φάλαγγας της Wagner


Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την ρωσική πόλη Βορόνεζ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.


O αυτοκινητόδρομος M-4 συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.




The moment of the strike of the Russian Armed Forces on a civilian truck in the Voronezh region is published by the russian military correspondents


The passenger and driver died at the scene. pic.twitter.com/SmEl96gydW


— MAKS 23 👀🇺🇦 (@Maks_NAFO_FELLA) June 24, 2023



Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε επίσης ότι μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη Βορόνεζ.

Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.


 

Ρωσικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον φάλαγγας της Wagner στο Βορονέζ


Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλλαγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την ρωσική πόλη Βορόνεζ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.


O αυτοκινητόδρομοw M-4 συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.


Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε επίσης ότι μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη Βορόνεζ




Συνεδριάζει η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Βρετανίας


Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης που φέρει την κωδική ονομασία “Cobra” συνεδριάζει εκτάκτως, συζητώντας στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία, όπως έκανε γνωστό σήμερα η ρεπόρτερ του BBC Λάουρα Κούνσμπεργκ.


Η Κούνσμπεργκ είχε νωρίτερα σήμερα, μία συνέντευξη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.


Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σούνακ δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τους συμμάχους της Βρετανίας, ενώ παρότρυνε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη ρωσική διαμάχη να αποφύγουν ενέργειες σε βάρος αμάχων πολιτών.


 

Νωρίτερα μαχητές που φέρονται να ανήκουν στη Wagner δήλωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως μετά την κατάληψη του Ροστόφ και μέρους της Βορονέζ, επόμενος στόχος είναι η Μόσχα.



 newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html