6χρονος έπεσε με το πατίνι και αιμορραγούσε από το αφτί - Αναζητούσαν 3 ώρες αξονικό τομογράφο « Enimerosi 247

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

6χρονος έπεσε με το πατίνι και αιμορραγούσε από το αφτί - Αναζητούσαν 3 ώρες αξονικό τομογράφο




Οδύσσεια για 6χρονο που έπεσε με πατίνι και χτύπησε, καθώς η οικογένειά του αναζητούσε για τρεις ώρες αξονικό τομογράφο. "Είναι 2η φορά που χαλάει μέσα σε 3 μήνες" αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.


Μεγάλη ταλαιπωρία με αίσιο - ευτυχώς - τέλος υπέστη ένα 6χρονο αγόρι από τη Θεσσαλονίκη που έπεσε από το πατίνι του γύρω στη μία το μεσημέρι της Κυριακής (18/6).


Το αγόρι χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί από το αφτί, ενώ είχε και κάκωση στο λιθοειδές οστό. Αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο αλλά δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος. Στη συνέχεια πήγε στον Άγιο Παύλο, συνοδευόμενο από γιατρό του Ιπποκρατείου, αλλά εκεί ο αξονικός δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.


Ο 6χρονος επέτρεψε στο Ιπποκράτειο και τελικά η εξέταση έγινε σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου στις 19:15. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.


Το ευχαριστώ του πατέρα σε γιατρούς και νοσηλευτές


Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του 6χρονου αφηγήθηκε το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, όταν το παιδί χτύπησε και ξεκίνησε η αναζήτηση τομογράφου.


«Τραβήξαμε μια "οδύσσεια". Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», είπε ο πατέρας του παιδιού.


Είναι 2η φορά που χαλάει ο τομογράφος μέσα σε 3 μήνες


Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, μίλησε για τη στάση του νοσοκομείου και το γεγονός ότι μέσα σε 3 μήνες είναι η 2η φορά που έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος.


«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούριος είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο «Άγιος Παύλος». Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον «Άγιο Παύλο» για τα παιδιατρικά περιστατικά», είπε αρχικά.


«Υπάρχει ένας 2ος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση», συμπλήρωσε ο κ. Τζελέπης.


Πηγή: news247.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html