Σουδάν: «Αγώνας» για ασφαλή απεγκλωβισμό των αμάχων, 120 Έλληνες και Κύπριοι σε αναμονή « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Σουδάν: «Αγώνας» για ασφαλή απεγκλωβισμό των αμάχων, 120 Έλληνες και Κύπριοι σε αναμονή

Κατηγορία Διεθνή στις   12:51 π.μ.  |  Κυριακή 23 Απριλίου 2023




Αυτή τη στιγμή 120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αποστολή απεγκλωβισμού από το Σουδάν όταν αυτό γίνει εφικτό, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.


Εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες στο Σουδάν, τη στιγμή που η κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι έκρυθμη.


Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παγουλάτο, επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Χαρτούμ, «οι Έλληνες είναι όλοι ασφαλείς στα σπίτια τους με ότι είχαν από τρόφιμα, νερό και πετρέλαιο από τις γεννήτριες από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες».


Εξαιρετικά δύσκολες, ωστόσο, είναι οι ώρες για τους δύο Έλληνες τραυματίες, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, χρειάζεται «άμεση βοήθεια, γίνονται προσπάθειες από την ελληνική κοινότητα και τα παιδιά που έχουν την ευθύνη να βρεθούν κάποια φάρμακα, κάποιο νοσοκομείο να τους δεχτεί, η κυκλοφορία δεν είναι εύκολη, τα νοσοκομεία σχεδόν τα μισά έχουν κλείσει», συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Παγουλάτος στην ΕΡΤ.


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως όταν υπάρξει εκεχειρία το ζητούμενο είναι από εκεί όπου βρίσκονται οι Έλληνες να πάνε στο αεροδρόμιο, μέσω ασφαλούς διόδου.


Ο Ανδρέας Κατσανιώτης διαβεβαίωσε πως υπάρχει προετοιμασία και από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι το να «μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο, όταν αυτό είναι εφικτό, με μια ομάδα που θα παρέχει και ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, ακόμη, στη χθεσινή σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια, κατά την οποία συζητήθηκαν η κατάσταση στο Σουδάν, η ασφάλεια των Ελλήνων και μελών της οικογένειάς τους, καθώς και τα σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, σε συντονισμό και στο πλαίσιο της ΕΕ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.


Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης θέλησε να ευχαριστήσει την ελληνική κοινότητα στο Χαρτούμ.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html