Όρθιος ο Παναθηναϊκός, άφησε μακριά τον Ολυμπιακό!! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Όρθιος ο Παναθηναϊκός, άφησε μακριά τον Ολυμπιακό!!

στις   10:59 μ.μ.  |  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

 


Ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο, ο Παναθηναϊκός πήρε το αποτέλεσμα που τον κρατά μόνο πρώτο και αφήνει μακριά τους ερυθρόλευκους που σε μια άλλη εποχή, χωρίς VAR θα κέρδιζαν 1-0 με το γκολ οφσάιντ του Βρουσάι στο 90’.

Σε ένα ντέρμπι αιωνίων από τα... παλιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπαιξαν ένα ματς γεμάτο ένταση, πάθος και φάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνολικά καλύτεροι και έχασαν τρομερές ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ, όμως οι «πράσινοι» ήταν τελικά αυτοί που έμειναν και πάλι «όρθιοι» παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα που τους διατηρεί σε θέση... φαβορί. Αήττητοι για 6ο σερί ντέρμπι με τους Πειραιώτες οι «πράσινοι», χωρίς νίκη αντίθετα για έκτο σερί ντέρμπι φέτος η ομάδα του Μίτσελ. Γκολ στο 89' ο Βρουσάι που ακυρώθηκε -μέσω VAR- για οφσάιντ του Ελ Αραμπί που συμμετείχε στη φάση.


Δυνατό «ερυθρόλευκο» μπάσιμο και δοκάρι


Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός βγήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, με πολύ έντονη πίεση «ψηλά», ώστε να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να κάνει το σύνηθες πολύ καλό παιχνίδι του με τη μπάλα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ιδιαίτερα, το φαληρικό γήπεδο ήταν... κατηφορικό, με 2-3 επικίνδυνες μεν, αλλά ανολοκλήρωτες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων», ένα δοκάρι και γενικά τρομερό πάθος ίσως για πρώτη φορά φέτος σε ντέρμπι. Οι «πράσινοι» άρχισαν να ισορροπούν μετά το δεκάλεπτο, με το ματς να... δυναμώνει αρκετά, με πολλές μονομαχίες γεμάτες ένταση και τη μπάλα να παίζεται για αρκετή ώρα γύρω από τη μεσαία γραμμή. 


Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι, όπως προαναφέρθηκε, ήταν το γρήγορο δοκάρι του Ολυμπιακού, στο 4ο λεπτό. Ο Σάρλια έκανε μεγάλο λάθος, ο Μπακαμπού τον πίεσε από πίσω και έκλεψε, συνδυάστηκε με τον Φορτούνη και μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ με το δεξί κατέληξε ψηλά στο αριστερό δοκάρι και άουτ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κατέγραψε τη μοναδική του φάση σε όλο το πρώτο ημίχρονο στο 14ο λεπτό, όταν μετά από ωραίο άνοιγμα της μπάλας από τον Μαντσίνι στα δεξιά, ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή αλλά υπό την πίεση του Ρέαμπτσιουκ έκανε ένα διαγώνιο σουτ 3-4 μέτρα άουτ.


Ισορροπία για λίγο και απίθανη ευκαιρία του Κανός


Ως το 30' περίπου το ματς κύλησε με την ένταση και τις δυνατές μονομαχίες να πρωταγωνιστούν, όμως στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πάλι. Στο 34ο λεπτό, οι Πειραιώτες βρέθηκαν και πάλι μια ανάσα από το 1-0, όμως ο Σέρτζι Κανός έχασε μια ευκαιρία από αυτές που πρέπει να... προσπαθήσεις πολύ για να συμβεί κάτι τέτοιο! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η κεφαλιά του Εμβιλά πέρασε από όλους, έφτασε αριστερά στον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος από τα 4-5 μέτρα και τη μπάλα κυριολεκτικά στρωμένη... κατάφερε και σούταρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Η φάση αυτή ξεσήκωσε και πάλι το κατάμεστο Καραϊσκάκη, με τους Πειραιώτες να ανεβαίνουν ξανά με αξιώσεις προς την «πράσινη» περιοχή, κερδίζοντας μέτρα. 


Στο 38', ο Ροντινέι έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και έπεσε στα πόδια του Μπιέλ που όμως έχασε το κοντρόλ και τελικά έκανε ένα παράλληλο γύρισμα που πέρασε από όλους, καταλήγοντας πλάγιο. Στο 42', ο Ισπανός και πάλι είχε ένα σουτ στα χέρια του Μπρινιόλι μετά από πάσα του Εμβιλά στην αντεπίθεση, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ιταλός πορτιέρε του «τριφυλλιού» μπλόκαρε σουτ του Ροντινέι μετά από φάση διαρκείας των γηπεδούχων. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι συνολικά καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, με ένα δοκάρι, μια ακόμη απίθανη χαμένη ευκαιρία και να κρατά με την τακτική του τον Παναθηναϊκό μακριά από τα καρέ του Πασχαλάκη.


Φουλ επίθεση και στο δεύτερο, νέες ευκαιρίες


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στο Φάληρο, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να παίζει φουλ επίθεση, με πολύ μεγάλη ένταση και να κυριαρχεί. Μάλιστα, πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, η ομάδα του Μίτσελ είχε ήδη χάσει δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 50', μετά από γέμισμα του Εμβιλά το οποίο δεν έδιωξε σωστά η πράσινη άμυνα, ο Κανός -λίγο έξω από την περιοχή- πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ένα δίλεπτο αργότερα, ο Κανός και πάλι ήταν αυτός που έκλεψε από τον Βαγιαννίδη, όμως καθυστέρησε να πασάρει και να εκτελέσει παρότι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή και τελικά το πλασέ που έκανε κόπηκε σε κόρνερ.


Μετά από ένα τέταρτο ερυθρόλευκης κατοχής της μπάλας, ήρθε η τρίτη φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη. Μετά από έξοχη μπαλιά του Φορτούνη στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ροντινέι από καλή θέση έκανε κακό πλασέ, άουτ. Τίποτα δεν άλλαζε στην εικόνα του ματς μετά και τις πρώτες αλλαγές των δύο προπονητών, με τους Πειραιώτες να πιέζουν ασφυκτικά για το γκολ. Στο 73' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από νέα πάσα του Φορτούνη, ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. 


Μεγάλες πράσινες... απαντήσεις!


Στο 74', ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Σωκράτη και μετά τις φάσεις αυτές, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που «απάντησε» με τις δικές του τεράστιες φάσεις! Αφενός είχε 1-2 πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, ενώ στο 76', μετά από 1-2 του Μπερνάρ με τον Σπόραρ, ο πρώτος έκανε το τακουνάκι στον Τσέριν που έκανε κακό σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 78', νέα αντεπίθεση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, ο Μαντσίνι αντί να δώσει στον Παλάσιος έπαιξε κάθετα για τον Σπόραρ, ο οποίος όμως έκανε κακό γύρισμα. Η μεγαλύτερη πια «πράσινη» ευκαιρία στο ματς, χάθηκε στο 79', όταν μετά από κάθετη προς τον Σπόραρ, ο Μπα δεν έδιωξε και ο Σλοβένος έκανε ένα διαγώνιο σουτ που «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. 


Ξανά... Κανός και Μπρινιόλι, γκολ και VAR!


Οι φάσεις στο ματς δεν είχαν στερέψει και στο 82' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα απίθανη ευκαιρία. Ο Μασούρας έκλεψε από τον Σένκεφελντ, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Κανός στην περιοχή όμως το πλασέ του ήταν κακό και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Το ίδιο έκανε ο Ιταλός και στο 86' όταν μετά από γέμισμα του Χουάνγκ, ο Ελ Αραμπί από κοντά έκανε την προβολή αλλά πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. 


Στο 89'. ο Ολυμπιακός φάνηκε πως θα έβρισκε τελικά το γκολ της νίκης, όπως και συνέβη με το διαγώνιο σουτ του Βρουσάι ένα μόλις λεπτό αφότου είχε μπει στο ματς, όμως μετά τον έλεγχο της φάσης μέσω VAR, ο Πινέιρο ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Ελ Αραμπί, κρίνοντας ότι έκανε συμμετοχή στη φάση στο γέμισμα που κατέληξε προς τον σκόρερ. Για αρκετά λεπτά ακολούθησε ένα μικρό... χάος, με πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων οι οποίοι είδαν μέχρι και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παίρνει... κίτρινη κάρτα! Σε αντίστοιχο... κλίμα παίχτηκαν και τα 13 τελικά λεπτά των καθυστερήσεων, κατά τα οποία ο Σωκράτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο. Ένα ακόμη 0-0 μεταξύ των δύο τα τελευταία χρόνια, με τη μάχη του τίτλου να παραμένει ανοιχτή.


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (81' Ραμόν), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Χουάνγκ, Εμβιλά, Φορτούνης (81' Βαλμπουενά), Κανός (88' Βρουσάι), Μπιέλ (68' Μασούρας), Μπακαμπού (68' Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (73' Πούχατς), Σάρλια, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης (61' Κώτσιρας), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (73' Τσέριν), Μπερνάρ (88' Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Μπρούνο Ζεσούς (Πορτογαλία), Λουτσιάνο Μαΐα (Πορτογαλία)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

VAR: Φάμπιο Μέλο (Πορτογαλία)

AVAR: Αντρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

sdna.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html