Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα στοιχεία που οδήγησαν σε δίκη την «πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα στοιχεία που οδήγησαν σε δίκη την «πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα»

Κατηγορία Ελλάδα στις   11:52 μ.μ.  |  Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023



Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε δίκη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας μίας σειράς στοιχείων για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.


δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη τον Ιανουάριο του 2022 στο Παίδων ξεκίνησε και κατηγορούμενη είναι η μητέρα της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει χαρακτηριστεί από τον δικηγόρο της ως η «πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» έχει κληθεί να αντικρούσει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία του παιδιού της, τη στιγμή που της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας. 


Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε δίκη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας μίας σειράς στοιχείων για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 9χρονη εξέπνευσε εξαιτίας χορήγησης μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται πως χορήγησε. Τους ισχυρισμούς της στηρίζει και η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως η ποσότητα που βρέθηκε μπορεί να χορηγηθεί για θεραπευτικούς σκοπούς. Ωστόσο, γιατροί του Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού έχουν καταθέσει πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη και πως είχαν πέντε αμπούλες στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, οι οποίες ουδέποτε έσπασαν ή χρησιμοποιήθηκαν στην 9χρονη, σύμφωνα με το MEGA. 


Ταυτόχρονα, περίπου 40 γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο, τη ΜΕΘ και την παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού της Πάτρας, από το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού, αναφέρουν πως δεν δικαιολογείται ο θάνατος και το πρόβλημα υγείας που είχε η Τζωρτζίνα, όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Επίσης, γιατροί έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο περιστατικό που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021, όπου εν μέσω ενδοοικογενειακών συγκρούσεων είχε πεθάνει η Ιριδα και μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο με πόνους. Στο μεταξύ, στο δικαστήριο η κατηγορούμενη θα κληθεί να αντικρούσει σειρά ισχυρισμών που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά της στα νοσοκομεία.


Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογία για Μαλένα - Ιριδα και δίκη για την Τζωρτζίνα

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την Τετάρτη (11/1) στις 9 το πρωί αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την Μαλένα και την Ιριδα. Η δίκη της για την Τζωρτζίνα θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι και ο συνήγορός Αλέξης Κούγιας αντέδρασε σε αυτή την απόφαση λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. Ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης έχει οριστεί ο Μάνος Δασκαλάκης. 


Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας στην έκθεση που συνέταξαν για την Μαλένα και την Ιριδα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ακόμα δεν έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια. Τους ισχυρισμούς για την αθωότητά της θα στηρίξει, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο για την Τζωρτζίνα η Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία σχολίασε και την έκθεση Καρακούκη-Καλόγρηα, λέγοντας πως είναι λάθος. 


Ουρανία Δημακοπούλου: Το «πυρηνικό όπλο» που έκανε στροφή 180 μοιρών 


Η ιατροδικαστής που παρουσιάστηκε στην Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια ως «πυρηνικό όπλο» μίλησε στο MEGA για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που υποστηρίζει ότι η Μαλένα και η Ιριδα είχαν ασφυκτικό θάνατο, λέγοντας πως δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο: «παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο». «Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται». 


Αξιο αναφοράς είναι πως όταν συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής είχε πει στην ΕΡΤ: «Ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς». Ωστόσο δήλωσε τη Δευτέρα (9/1) στο MEGA πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφυκτικός, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ασφυκτικός».


«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 mg ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση», αναφέρει. Ωστόσο πέρυσι έλεγε πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν και «μπορεί η κάθε οικογένεια να ορίζει τεχνικούς συμβούλους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει». Η ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν της τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα. Μάλιστα υποστηρίζει σήμερα πως «αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».


Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης: Δεν αντάλλαξαν βλέμμα 


Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας (9/1) η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ήταν εμφανώς αλλαγμένη από την τελευταία φορά που θεάθηκε εκτός φυλακής. Η 34χρονη κατηγορούμενη ήταν κυριολεκτικά αγνώριστη. Είχε χάσει πολλά κιλά, είχε διαφορετική αμφίεση, ενώ είχε και βαμμένο μαλλί. Η Πισπιρίγκου παρακολουθούσε τη σημερινή διαδικασία παρατηρώντας τα πάντα γύρω της. Η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη, χαμογελαστή στις διακοπές της δίκης, κατά τη διάρκεια των οποίων συνομιλούσε διαρκώς με τους δικούς της ανθρώπους. Τη μητέρα της, την αδελφή της, τον πατριό και τον θείο της.


«Θέλω να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας μου»

Κάποιες φορές προσπάθησε να ανταλλάξει ματιές με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη (σ.σ.: έχουν υποβάλλει αίτημα διαζυγίου), ο οποίος δεν έστρεψε ούτε μια φορά το βλέμμα του προς την πλευρά της. Σύμφωνα με το STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως «θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας μου». 



Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε πως ο Μάνος Δασκαλάκης «πηγαίνει κάθε μέρα στο νεκροταφείο και βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών, μιλάμε για βεβήλωση. Μου έχει κάνει άσχημη εντύπωση. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίζω, μόνο από φωτογραφίες. Είναι εντελώς διαφορετικός από πριν» είπε αρχικά, ενώ μετά την αποκάλυψή του για τις φωτογραφίες είπε: «Πήγα και τον ρώτησα. Αντιμετώπισα έναν ιδιαίτερα ανάγωγο άνθρωπο. Δεν γνωρίζω, ούτε καν τι παιδεία έχει. Είναι αυτός που ορκιζόταν για την αθωότητα της κατηγορουμένης...».


Αλέξης Κούγιας: «Πυρά» σε δημοσιογράφους για την Πισπιρίγκου έξω από το δικαστήριο 


Εξω από το δικαστήριο, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου αρπάχτηκε» on air και με δημοσιογράφο από το Star, «κατηγορώντας» τις εκπομπές τόσο της Ζήνας Κουτσελίνη, όσο και της Τατιάνας Στεφανίδου. Μιλώντας για τον Μάνο Δασκαλάκη είπε πως «Οδήγησε τη σύζυγό του στα κανάλια ενώ υπήρχε αντίρρηση από εκείνη. Την πίεσαν με τον Σόμπολο» για να φέρει την αντίδραση της δημοσιογράφου. Μην με διακόπτεται. Ειδικά εσύ από την εκπομπή που προέρχεσαι» της φώναξε. Και συνέχισε: «Στα παλιά μου τα παπούτσια ο συνάδελφός σας. Για να τελειώνουμε, πες στην κυρία που σου δίνει ψωμί και καταστρέφει ανθρώπους. Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη. Θα βρείτε τον μπελά σας. Κοιτάξτε να σώσετε τα σπίτια σας από τις αγωγές και τις μηνύσεις». 




Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Κούγιας, η Τατιάνα Στεφανίδου «κάρφωσε» την Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θέλω να κάνω μία μικρή επισήμανση απευθυνόμενη στα όσα είπε ο κ. Κούγιας και όσα με αφορούν. Θέλω να υποσχεθώ στον κ. Κούγια και στον κόσμο ότι μέχρι το τέλος της καριέρας μου, όποιος άνθρωπος ζητήσει τη βοήθειά μου, εκτός από φόνισσες, φόνισσες των παιδιών τους, βιαστές, παιδοβιαστές, αλλά όποιος είναι θύμα και το παιδί του έχει πέσει θύμα και δεν έχει λεφτά, άνθρωπος που χρειάζεται υποστήριξη, φτωχός, κατατρεγμένος, θα είμαι εκεί να του προσφέρω τη βοήθειά μου με ό,τι μπορώ. Και αν μου ζητηθεί να πάρω τηλέφωνο έναν φίλο μου δικηγόρο και θα του πω “ξέρεις αυτή η γυναίκα έχασε τον γιο της σε τροχαίο και δεν έχει λεφτά, μπορείς να την υπερασπίσεις χωρίς χρήματα”. Οσο μπορώ θα βοηθάω. Φόνισσες, βιαστές, παιδοβιαστές δεν υποστηρίζουμε και δεν τους βρίσκουμε και δικηγόρους. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη και να διαχωρίσω τη θέση μου».



Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html