Ποιο ποτό κινδυνεύει λόγω κλιματικής αλλαγής « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ποιο ποτό κινδυνεύει λόγω κλιματικής αλλαγής

Κατηγορία Διεθνή στις   9:45 μ.μ.  |  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023




Δείτε τι συμβαίνει

Μια πρωτόγνωρη πρόκληση αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί, όπως μεταδίδει το BBC, αφού λόγω της κλιματικής αλλαγής δεν κινδυνεύουν μόνο οι σοδιές, αλλά κινδυνεύει η γεύση του κρασιού.


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί μπορεί να αλλοιωθεί τόσο πολύ η γεύση, χωρίς καν να φαίνεται ζημιά στο καρπό, σε σημείο που να μην έχει καθόλου γεύση.


Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, σημαντικό ρόλο στον επερχόμενο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες παίζουν και οι φωτιές που έχουν αυξηθεί τη τελευταία δεκαετία.


«Αυτή είναι μία μεγάλη μας ανησυχία», λέει η Karen MacNeil, ειδική σε θέματα κρασιού που ζει στη Napa Valley και είναι συγγραφέας του βιβλίου The Wine Bible.




Οι σημερινοί αμπελουργοί βαδίζουν στον αέρα αφού πλέον δεν ξέρουν ποιες ποικιλίες να βάλουν επειδή οι θερμοκρασίες ανά εποχή δεν είναι σταθερές.


Μετά την εμφάνιση της πανδημίας, παρουσιάστηκε μια αυξημένη στροφή του κόσμου στα κρασιά παγκοσμίως και οι απαιτήσεις σε παραγωγή κρασιού έχουν αυξηθεί.


Για αυτό και επιχειρηματίες και οι μικροί αμπελουργοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες γύρω από το κλίμα και να μπορέσουν να προφυλάξουν το πολύτιμο σταφύλι από την αλλοίωση του.



Πηγή: e-radio.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html