Τοξικό σπανάκι προκαλεί παραισθήσεις και παραλήρημα στους καταναλωτές « Enimerosi 247

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Τοξικό σπανάκι προκαλεί παραισθήσεις και παραλήρημα στους καταναλωτές



Αναστάτωση επικρατεί στην Αυστραλία αφού δεκάδες αγοραστές που είχαν αγοράσει το φυλλώδες λαχανικό υπέστησαν πυρετό, θολή όραση και παραλήρημα.


Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας, καθώς δεκάδες άνθρωποι ανέφεραν ανησυχητικά συμπτώματα, μεταξύ άλλων παραισθήσεις- αφού κατανάλωσαν συσκευασμένο σπανάκι baby.


Οι περισσότεροι αγοραστές υπέστησαν παραισθήσεις αφού το σπανάκι μολύνθηκε από ένα ψυχοδραστικό ζιζάνιο. Ήδη, οι αρχές προχώρησαν σε ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και προειδοποίησαν όσους το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν και να το πετάξουν.


Μέχρι πρόχθες(16/12), τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν αναφέρει συμπτώματα μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου σπανακιού. Από αυτούς, τουλάχιστον 17 χρήζουν ιατρικής βοήθειας.


Ο δρ Ντάρεν Ρόμπερτς, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης για τα Δηλητήρια της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι όσοι το είχαν φάει παρέμειναν βαριά άρρωστοι για πάνω από 24 ώρες μετά την ασθένειά τους. Δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald: «Οι ασθενείς που ήταν αρκετά άρρωστοι έφτασαν στο σημείο να έχουν έντονες παραισθήσεις, όπου βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν».



Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html