Μεγαλος κίνδυνος το Χειμώνα: Γιατί απειλείται η υγεία των κατοίκων της Αθήνας « Enimerosi 247

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Μεγαλος κίνδυνος το Χειμώνα: Γιατί απειλείται η υγεία των κατοίκων της Αθήνας

 


Θέρμανση: Καμπανάκι κινδύνου από τους επιστήμονες. Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα έχει συμπαρασύρει και τις τιμές σε καυσόξυλα, σόμπες και πέλετ. Φόβοι ότι οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα καίνε στα τζάκια κάθε είδους ξύλο, ακόμα και… λάστιχα προκειμένου να ζεσταθούν, δημιουργώντας επικίνδυνο κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.


Το ζήτημα της θέρμανσης του επερχόμενου χειμώνα είναι αυτό που απασχολεί τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας, μιας και οι τιμές στα καύσιμα είναι απελπιστικά υψηλές και έχουν συμπαρασύρει και τις τιμές στου εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, όπως τα καυσόξυλα ή ακόμα και τις τιμές για σόμπες και μικρά καλοριφέρ.



Πλέον, καλούμαστε να στραφούμε σε λύσεις θέρμανσης που θα ζεσταίνουν οικονομικά τους χώρους μας και ταυτόχρονα, θα μας βοηθούν να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα. Πώς θα κάνουμε οικονομία στη θέρμανση, αλλά όχι στη ζεστασιά μας αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν; Ποιες είναι οι λύσεις θέρμανσης που αξίζουν την προσοχή μας, με βάση τα νέα δεδομένα στη ζωή μας;


Εκτός από κλιματιστικά και τα κλασικά καλοριφέρ, υπάρχουν και άλλες «έξυπνες» επιλογές θέρμανσης στις οποίες μπορούμε να στραφούμε και σίγουρα, δεν θα επιβαρύνουν το budget μας: Από ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ σε έναν θερμοπομπό και μία σύγχρονη θερμάστρα πετρελαίου.



Οι επιστήμονες ωστόσο φοβούνται πως για να ζεσταθούν αποτελεσματικά οι πολίτες θα πετούν στα τζάκια κάθε ξύλο ή αντικείμενο που θα βρίσκουν. Τι εννοούμε; Με τον τόνο στα ξύλα να αγγίζει από τώρα τα 150 ευρώ, οι πολίτες είναι ικανοί να ρίχνουν μέσα ακόμα και… λάστιχα ώστε να ζεστάνουν το σπίτι τους. Αποτέλεσμα, οι αιθαλομίχλη θα πνίξει την Αθήνα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Πηγή :xristika.gr 



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html