Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρούν την σορό της για τόσο καιρό; « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρούν την σορό της για τόσο καιρό;

Κατηγορία Διεθνή στις   4:35 π.μ.  |  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022




Το σενάριο με το άδειο φέρετρο

Είναι κάτι που σίγουρα όλοι έχουμε αναρωτηθεί. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι νεκρή εδώ και οκτώ μέρες, ενώ η κηδεία της, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, θα είναι 11 ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατό της.


Πριν η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφερθεί στην τελευταία της κατοικία, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρου του Ουίνδσορ, έκανε ένα τουρ στη Βρετανία, ενώ τώρα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα.


Το ερώτημα λοιπόν που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πως διατηρείται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ για τόσες ημέρες, δεδομένου ότι η σήψη του ανθρώπινου σώματος ξεκινά περίπου δύο μέρες μετά τον θάνατο.


Διαβάστε επίσης: Στην ουρά (και) ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ

«Για το λόγο αυτό η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα: ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η σήψη του ανθρώπινου σώματος ξεκινά περίπου μία με δύο ημέρες μετά το θάνατο» γράφει το γερμανικο δίκτυο n-tv.


Πώς σταματάμε τη φυσική διαδικασία αποσύνθεσης


Τόσο το  δίκτυο RTL, όσο και το Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) έχουν πάρει συνεντεύξεις από ειδικούς που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές μεθόδους συντήρησης της σορού.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, εξηγεί στο RND: «Για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες». 


Πρόκειται για ένα είδος ταρίχευσης, που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως έξι ώρες ανάλογα με την κατάσταση του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, η σορός της εκλιπούσης μπορεί να διατηρηθεί σε καλή  κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.


Μιλώντας στο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξηγεί: «Φροντίζουμε για τη διατήρηση του νεκρού. Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να  μπορεί να γίνει αργότερα».


Προσθέτει επίσης ότι η ταρίχευση μπορεί να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Το καλύτερο παράδειγμα για αυτό είναι η σορός του Λένιν στη Μόσχα. Οι ειδικοί υποβάλουν τη σορό του σε διαδικασία ταριχευσης με ειδικές ενέσεις κάθε 12 μήνες. Ανάλογα με τη διαδικασία, η ταρίχευση μπορεί να είναι αρκετή για ένα χρόνο» λέει ο Μπέργκερ. Το ταριχευμένο σώμα του Ρώσου Μπολσεβίκου ηγέτη, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 1924, βρίσκεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.


Το σενάριο να είναι άδειο το φέρετρο

Το αν η σορός της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ υποβλήθηκε σε τέτοια διαδικασία  είναι μια εικασία και δεν αναμένεται να δοθεί καμία εξήγηση από το παλάτι. Κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και το φέρετρο να είναι άδειο. 


Ο σύνδεσμος Γραφείων Τελετών  της Κάτω Σαξονίας πάντως θεωρεί πολύ πιθανή την ταρίχευση. Η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ακόμη ότι η σορός διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή.


Επιπλέον, το φέρετρο της Βασίλισσας μπορεί να μεταφέρεται σε νεκροφόρα- ψυγείο. «Πολλές νεκροφόρες διαθέτουν ξεχωριστή ψύξη, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ειδικά για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων» εξηγεί ο Γκεμπάουερ.



Πηγή: in.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html