Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού: Όσα πρόκειται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ - Σενάρια για 751 ευρώ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού: Όσα πρόκειται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ - Σενάρια για 751 ευρώ

Κατηγορία Οικονομία στις   1:03 μ.μ.  |  Κυριακή 14 Αυγούστου 2022


Ο ΟΟΣΑ, στην έκθεση για τις προοπτικές της οικονομίας των μελών του που δημοσίευσε τον Ιούνιο, παρουσιάζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην απώλεια πραγματικού εισοδήματος το 2022, λόγω της ακρίβειας.


Στα 751 ευρώ – δηλαδή στα προ μνημονίων επίπεδα ύστερα από 10 χρόνια – αναμένεται να φτάσει την Πρωτομαγιά του 2023 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις αύξησης του κατώτατου μισθού από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας θα επιταχύνει τη διαδικασία.


Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν που ανεβάζουν τον πληθωρισμό στο 8% για το 2022, η αύξηση των τιμών των προϊόντων και των πρώτων υλών, αλλά και η ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες την επόμενη άνοιξη, δημιουργούν σενάρια εντός της κυβέρνησης για επίσπευση της διαδικασίας της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού.


Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι Οο Συγκεκριμένα, ο έλληνας πολίτης εκτιμάται ότι το 2022 θα χάσει 6,9% του πραγματικού του εισοδήματος.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, για άλλη μία φορά επισπεύδεται η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου κατώτατου μισθού η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές της νέας χρονιάς (ενδεχομένως και νωρίτερα), ώστε κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι να καταλήξουν στον νέο, αυξημένο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ισχύει από την 1η Μαΐου 2023. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου 2022 ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 713 ευρώ από 663 ευρώ προηγουμένως.


Πηγή: newpost.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html