2χρονη δάγκωσε… φίδι που της επιτέθηκε και το σκότωσε! « Enimerosi 247

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

2χρονη δάγκωσε… φίδι που της επιτέθηκε και το σκότωσε!


Το μικρό παιδί δαγκώθηκε στις 10 Αυγούστου και είναι από το τουρκικό χωριό Kantar, που βρίσκεται κοντά στο Bingol. Οι κραυγές της φέρονται να άκουσαν οι γείτονές της καθώς δέχτηκε επίθεση από το φίδι στην αυλή της.


Όταν έφτασαν κοντά της, ανακάλυψαν ένα φίδι 20 ιντσών σφηνωμένο ανάμεσα στα δόντια της και ένα σημάδι δαγκώματος στο χείλος της. Αφού το μικρό παιδί δάγκωσε το φίδι ως αντίποινα, το φίδι τελικά πέθανε και το 2χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Μαιευτήριο και το Νοσοκομείο Παίδων του Μπίνγκολ για να λάβει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά του. Ήταν υπό παρακολούθηση για 24 ώρες και τα πήγαινε καλά.


Φίδι εναντίον Παιδιού

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παιδιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες στις δηλητηριώδεις δυσμενείς επιπτώσεις των τσιμπημάτων φιδιών λόγω της μικρής μάζας σώματος τους. Ανάλογα με τον τύπο του φιδιού, το δηλητήριο περιέχει είτε αιμοτοξίνες πρωτεΐνες που εμποδίζουν την πήξη του αίματος είτε νευροτοξίνες που διακόπτουν τις νευρικές ώσεις. Έτσι, ένα δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών, ανεπάρκεια οργάνων, αιμορραγία, παράλυση και άλλα αποτελέσματα.


Στο περιστατικό ενδέχεται να ενεπλάκησαν άγνωστα είδη φιδιών. Η Τουρκία έχει 45 είδη φιδιών, 12 από τα οποία είναι δηλητηριώδη. Το γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση υποδηλώνει ότι ευτύχησε να δεχτεί επίθεση από μη δηλητηριώδες είδος.


Ο Μεχμέτ Ερτζάν, ο πατέρας της μικρής, είπε ότι οι γείτονές του ισχυρίστηκαν ότι ενώ η κόρη του κρατούσε το φίδι και έπαιζε μαζί του, το φίδι τη δάγκωσε. Ο Ερκάν ήταν στη δουλειά κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Συνέχισε εξηγώντας ότι η κόρη του απάντησε με ένα δάγκωμα εκδίκησης.


Στατιστικά δαγκώματος φιδιού

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  (ΠΟΥ), κάθε χρόνο, 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δαγκώνονται από φίδια. Από αυτό το μεγάλο ποσό, τα 2,7 εκατομμύρια είναι δηλητηριώδη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεταξύ 81.000 και 138.000 άνθρωποι ετησίως πεθαίνουν από δαγκώματα φιδιών και τριπλάσιος αυτός ο αριθμός υφίσταται μόνιμη παράλυση ή μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακρωτηριασμό λόγω του δηλητηρίου.


Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για Δηλητήρια, αναφέρθηκαν 550 κρούσματα δαγκώματος φιδιού στην Τουρκία, όπου δαγκώθηκε το μικρό παιδί, την εννέα χρόνια μεταξύ 1995 και 2004. Ο πιο συχνός μήνας, ο Ιούνιος, καταγράφηκε περίπου το 24,3% αυτών των περιστατικών, τα οποία εμφανίστηκε κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Ανατολίας, του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας.


Τα αντιδηλητήρια, τα οποία δημιουργούνται συχνά χρησιμοποιώντας το δηλητήριο του φιδιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των τσιμπημάτων φιδιών. Ωστόσο, λίγα έθνη μπορούν να παράγουν αρκετό δηλητήριο φιδιού υψηλής ποιότητας για την παραγωγή αντιδημητηρίου, το οποίο παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις για την παραγωγή αντιδηλητηρίου, αναφέρει το Newsweek  .


Η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αντιτοξινών για τον τέτανο και τη διφθερίτιδα στη δεκαετία του 1890 εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία αντιδημητηρίου  σήμερα. Μια μικρή ποσότητα δηλητηρίου εγχέεται σε ένα ζώο, όπως μια κατσίκα ή ένα άλογο. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου απελευθερώνει αντισώματα για την καταπολέμηση του επιβλαβούς δηλητηρίου, τα οποία συλλέγονται αργότερα με αιμορραγία. Αφού συμπυκνωθεί και καθαριστεί, ο ορός ή το πλάσμα του αίματος μετατρέπεται σε φαρμακευτικής ποιότητας αντιδηλητήριο.




Πηγή: natureworldnews.com




Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html