«Βόμβα» από τον ΠΟΥ: «Θα εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις!» « Enimerosi 247

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

«Βόμβα» από τον ΠΟΥ: «Θα εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις!»

 


«Ψυχρολουσία» αποτελούν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Επίσης, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να υπάρχει η αυταπάτη ότι αρκεί η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για την έξοδο από την πανδημία του κορωνοϊού.


Ο Α.Γκουτέρες μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υποστήριξε ότι «εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές».

Από την πλευρά του ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης του ΠΟΥ δήλωσε: «Αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και με την απίστευτη εξάπλωση της Όμικρον σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να προκύψουν νέες παραλλαγές».


Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε την εξαιρετική σημασία της παρακολούθησης και της αξιολόγησης της κατάστασης με τα νέα στελέχη του κορωνοϊού. Ακόμα, ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι αν και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή κατά μέσο όρο όσο τα στελέχη που προηγήθηκαν, αλλά η αντίληψη ότι πρόκειται για ήπια ασθένεια είναι εσφαλμένη, καθώς σημείωσε ότι ακόμα και η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί και σε νοσηλείες και θανάτους.



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html