Συνειδητοποιεί κανείς πόσο σοβαρό είναι αυτό που είπε ο Μαγιορκίνης για την Όμικρον; « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Συνειδητοποιεί κανείς πόσο σοβαρό είναι αυτό που είπε ο Μαγιορκίνης για την Όμικρον;

Κατηγορία Κορονοϊός στις   5:39 μ.μ.  |  Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021




Αρχίζει να... ζορίζει το πράγμα.


Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» τον πλανήτη, καθώς παρά τους εμβολιασμούς και τα συνεχή μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, η εξάπλωσή του περιορίζεται μεν, δεν σταματά δε.


Έτσι, εδώ και δύο περίπου μήνες τα καθημερινά κρούσματα έχουν πάρει παγκοσμίως την ανιούσα, ενώ, δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, το χειρότερο εξ όλων, και με τους θανάτους.


Η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει τα ηνία, αντικαθιστώντας την κυρίαρχη τους τελευταίους μήνες Δέλτα και αυτή η «μεταβίβαση» προκαλεί έντονη ανησυχία στους εμπειρογνώμονες.


Αυτό είπε μιλώντας το πρωί της Κυριακής (26/12) στην ΕΡΤ και ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίγκας Μαγιορκίνης: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση προ καταιγίδας. Η Όμικρον είναι εδώ, η διαφορά μας με το Λονδίνο που είδε τα κρούσματα πέντε φορές πάνω είναι ότι έχουμε καποια μέτρα. Όσο πιο μεγάλη είναι η προσήλωση τόσο καλύτερη η αντιμετώπιση. 


Η Όμικρον όπου έχει πάει έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε 10-12.000 κρούσματα. Δεν ξέρουμε πότε αλλά θα συμβεί. Αυτό που μας απασχολεί είναι η πίεση στο ΕΣΥ γιατί το νέο στέλεχος έχει διαφορετικό προφίλ. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανοσίας πάνω από το 70%, ο κόσμος συνεργάζεται με τον εμβολιασμό και περιμένουμε να βοηθήσει και με τα self test», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως αν φτάσουμε τα 12.000 (ή και 15.000 κρούσματα σύμφωνα με άλλες, πιο δυσοίωνες προβλέψεις), το πρόβλημα θα είναι τεράστιο: ναι μεν η Όμικρον φαίνεται ότι είναι πιο ήπια εν συγκρίσει με την Δέλτα, όμως μιλάμε για ένα στέλεχος του κορωνοϊού που είναι 70% πιο μεταδοτικό από τον «προκάτοχό» του.


Αυτό σημαίνει πως αν, φερ’ ειπείν, με την Δέλτα για κάθε 100 άτομα που είναι θετικά χρειάζεται 1 συμπολίτης μας νοσηλεία, στην Όμικρον μπορεί να είναι 1 στους 170. Αλλά με την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων, μοιραία τα νούμερα όσων θα νοσήσουν βαριά θα είναι πολύ αυξημένα- ιδίως στις ευπαθείς ομάδες και τους μεγαλύτερους ηλικιακά.


Γι’ αυτό χρειάζεται τεράστια προσοχή τους επόμενους μήνες του χειμώνα, όπως και επίσης η 3η δόση (για όσους την επιλέξουν, φυσικά), καθώς είναι αποτελεσματική σε ποσοστό άνω του 85% στο ν’ αποτρέπει τη βαριά νόσηση και, συνεπακόλουθα, τον θάνατο.



instanews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html