«Καλπάζει» ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα – Στα ύψη η θετικότητα – Ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων – Ανησυχούν οι ειδικοί « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα – Στα ύψη η θετικότητα – Ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων – Ανησυχούν οι ειδικοί

Κατηγορία Κορονοϊός στις   4:19 μ.μ.  |  Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021



Άρχισε να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο ο κορωνοϊός. Έρχεται δύσκολος χειμώνας και πρόβλημα  στο σύστημα υγείας.

Η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μας απειλεί, δείχνοντας την ισχύ της απέναντι στην ανθρώπινη υγεία. Ενώ αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι με τον εμβολιασμό των πολιτών, η διασπορά του ιού θα αρχίσει να μειώνεται στην κοινότητα και θα φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, ξαφνικά ο ιός επιτίθεται. Κάτι που μας είχαν από τις αρχές του φθινοπώρου προειδοποιήσει οι λοιμωξιολόγοι.

«Ψυχρολουσία» έχει προκαλέσει την τελευταία βδομάδα η άνοδος των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων, αποτέλεσμα που ανησυχεί τους ειδικούς και προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Μόλις χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν άλλη μια φορά υψηλός αφού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι μολύνσεις ήταν 3.651, ενώ είχαμε ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 63 νέοι θάνατοι, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, που πλέον είναι 387. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 331 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 56 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πρόβλημα «τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων», κάνοντας έκκληση προς όλους να κάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου ή αν έχουν εμβολιαστεί ήδη, να κάνουν την τρίτη δόση.

«Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους. Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους», εκτιμά ο κ. Τζανάκης.

Πρώτη η Αττική σε κρούσματα - Στα ύψη η θετικότητα σε Βόρεια Ελλάδα

Όπως κάθε μέρα, έτσι και χθες ο χάρτης της διασποράς κοκκίνησε, με την  Αττική να  κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, και την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οι μολύνσεις στη Αττική το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τις 721 και στη Θεσσαλονίκη τις 602. Στη Λάρισα 245, στη Μαγνησία 158, στον Έβρος 115, στην Ημαθία 113, στην Αχαΐα 110 και στην Πιερία 102.

Την εβδομάδα αναφοράς (18 Οκτωβρίου 2021 - 24 Οκτωβρίου 2021), το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.61% σε σύνολο 1.393.526 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.36% σε σύνολο 1.831.691 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις περιοχές εντοπίζεται: στη Ημαθία με 1,90%.Έπονται η Ροδόπη με 1,78%, η Πιερία με 1,68%, το Κιλκίς με 1,67%, η Λάρισα με 1,64%, η Δράμα με 1,63%, και η Μαγνησία με 1,63%. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.70%

Το 27% των κρουσμάτων παιδιά από 4-17 ετών

Στα 5.970 ανέρχονται τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορωνοϊό την εβδομάδα 18-24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ιδιωτικές κλινικές στη μάχη

Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

• Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
• Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
• Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Άρχισαν τα όργανα στο ΕΣΥ

Εικόνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας βιώνουν ξανά οι γιατροί του ΕΣΥ, που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, εν όψει και της έλευσης του χειμώνα, που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολος, με το εθνικό σύστημα υγείας να δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά.

«Για δύο ασθενείς μας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν βρέθηκε κρεβάτι Εντατικής. Τους πήγαμε στα χειρουργεία», αποκάλυψε ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Δεν είναι λύση προφανώς να μπαίνουν οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, σε θαλάμους χειρουργείων, σημείωσε. «Η διασωλήνωση και εφαρμογή θετικών πιέσεων θέλει εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλους χώρους. Όσα όμως κρεβάτια και να μας δώσουν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, άρα η μάχη πρέπει να δοθεί έξω. Γιατί από τον Οκτώβριο καλλιεργείται μια θεωρία επανόδου στην κανονικότητα, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει», επισήμανε.

 «Για να αποτραπεί το κακό πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Δεν είναι μόνο οι κίτρινες, οι πορτοκαλί, οι κόκκινες, οι μωβ περιοχές. Είναι και οι μαύρες περιοχές, αυτές που κανείς δεν θέλει να τις δει. Είναι το σκοτάδι που βιώνουμε εμείς οι υγειονομικοί για 3η φορά στα 4 κύματα, με τις απαιτήσεις να είναι μεγάλες σε σχέση με τις υγειονομικές δυνατότητές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Βλέπω με μεγάλη μου λύπη, οι νεκροί να γίνονται αριθμοί, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, θυμίζοντας ότι έχουμε αυτή την υπερμεταδοτική μετάλλαξη που μολύνει συνέχεια και οδηγεί σε μεγάλες απώλειες ζωών, κυρίως των ανεμβολίαστων. «Όμως και αυτοί είναι άνθρωποι. Δεν έχει σημασία αν είναι παραπλανημένοι, είναι αφελείς, δεν πιστεύουν, είναι όμως άνθρωποι που πρέπει να υποστηριχθούν. Όταν το σύστημα υγείας φτάνει σε τέτοια όρια, τότε η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της. Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε τις ελευθερίες. Δεν είναι η ώρα της επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε.

newspost.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html