Φωτιές στην Αττική : Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες σε πύρινο κλοιό « Enimerosi 247

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Φωτιές στην Αττική : Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες σε πύρινο κλοιό



Τα δύο μέτωπα της φωτιάς έχουν περικυκλώσει τους δύο οικισμούς. Οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών. Μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στον Ωρωπό.



Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, με το πύρινο μέτωπο να κινείται προς τον Ωρωπό, ενώ αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στην Μλακάσα.


Τα δύο μέτωπα της μεγάλης φωτιάς έχουν περικυκλώσει τους δύο οικισμούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να διασώσουν περιουσίες και δασική έκταση, ωστόσο οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών. 


Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη στείλει μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των δύο περιοχών, προκειμένου να απομακρυνθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.


Έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ' αυτές τις περιοχές.



Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.


Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.


Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στον Ωρωπό. Με τη συνδρομή και του στρατού, οι πυροσβέστες άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες για να εμποδίσουν τη φωτιά, ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί.

ant1news


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html