Χρυσοχοΐδης για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Στη μάχη 8 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα 290 Πυροσβέστες – Θα συνεχιστούν οι αντίξοες συνθήκες « Enimerosi 247

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Χρυσοχοΐδης για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Στη μάχη 8 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα 290 Πυροσβέστες – Θα συνεχιστούν οι αντίξοες συνθήκες



Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά στην Αχαΐα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε έκτακτες δηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου (31/7), για την φωτιά στην Αχαΐα.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά «είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί», καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.


Παράλληλα επισήμανε ότι εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άνω Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, ενώ ακολούθησε και αυτός του Λόγγου, μετά από το μήνυμα έκτακτης ανάγκης που εστάλη από το 112 στους πολίτες.


Σύμφωνα με εντολή αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, εκκενώθηκαν οι περιοχές όπου κινδύνευαν κάτοικοι ενώ, παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης που ασχολείται με τους εμπρησμούς διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.


Επίσης γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα που μαίνεται, σημειώνοντας ότι «σήμερα όλα λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα», ενώ όπως είπε το σχέδιο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές.


gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html