Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι – Στο έλεος της φωτιάς έξι οικισμοί, κάηκαν σπίτια « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι – Στο έλεος της φωτιάς έξι οικισμοί, κάηκαν σπίτια

στις   9:15 π.μ.  |  Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

 


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.


Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη τα εναέρια μέσα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται, ωστόσο το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξαπλώνεται οδήγησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να εισηγηθούν και την προληπτική εκκένωση του Αλεποχωρίου, το πρωί της Πέμπτης.


Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εκκένωση -επίσης για προληπτικούς λόγους- των οικισμών Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και των μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. 


Το δύσκολο έργο της κατάσβεσης -καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι- συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.


Αυτή την ώρα στο μέτωπο που κινείται προς το Αλεποχώρι επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες.


Από αέρος κάνουν ρίψεις αέρος οκτώ αεροσκάφη, εννέα πετζετέλ και τρία ελικόπτερα. 

 in.gr δ

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html