Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη!

Κατηγορία Ελλάδα στις   6:51 π.μ.  |  Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνταν για να συλληφθεί το Σάββατο το βράδυ ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του αστυνομικοί.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, o εκδότης ανέφερε:

Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτάκη.


Σημειώνεται πως η υπόθεση αφορά την αναπαραγωγή καταγγελίας του Άρη Παπαζαχαρουδάκη, που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψη του για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με το reader.gr

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο «για απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την ΕΛ.ΑΣ.» αναφορές. Ενώ, έπαιξαν "μπουνιές" Χατζηνικολάου - Βαξεβάνης, με αφορμή μία ανάρτηση.

Ποιος είναι ο Κώστας Βαξεβάνης

Γεννήθηκε το 1966 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον Ριζοσπάστη το 1988, και αργότερα συνεργάστηκε με άλλες εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, η Καθημερινή, το Ποντίκι και το Βήμα.

Το 1991 ξεκίνησε να κάνει ρεπορτάζ για τα τηλεοπτικά κανάλια ΝΕΤ και MEGA, όντας ανταποκριτής τους σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Βοσνία, ο Περσικός κόλπος, η Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν, η Αλβανία και το Κόσοβο.

Σε αυτά τα χρόνια πήρε συνεντεύξεις από αρκετά σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και λαών (Ράντοβαν Κάρατζιτς, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, Αμπντούλ Χακ), καταζητούμενοι τρομοκράτες (μέλη των οργανώσεων Χεζμπολάχ και Χαμάς) και μυστικοί πράκτορες (Μάρκους Βολφ).

Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Το Ω της Χριστίνας Ωνάση". Ακολούθησε η τηλεοπτική του εκπομπή με τίτλο "Το Κουτί της Πανδώρας", που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και τον Alpha. Το 2005 εκδόθηκε το βιβλίο του "Το χαμένο γονίδιο", και το 2010 το βιβλίο του "Ο άνθρωπος του τείχους".

Τον Απρίλιο του 2012 ξεκίνησε την έκδοση του δεκαπενθήμερου περιοδικού Hot Doc. Τον Σεπτέμβριο του 2012 κατηγόρησε μέσω του περιοδικού τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, για σχέσεις με εταιρείες που εμπορεύονται όπλα.Λίγες ημέρες αργότερα ισχυρίστηκε ότι το σπίτι του παρακολουθούνταν και πως την 9η Σεπτεμβρίου άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτό για να τον δολοφονήσουν. Από τον Νοέμβριο του 2016 εκδίδει την κυριακάτικη εφημερίδα Documento.

athensmagazine.gr:

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html