Σας ήρθε μήνυμα 112 και άλλαξε η ώρα στο κινητό σας; Δείτε τι συνέβη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Σας ήρθε μήνυμα 112 και άλλαξε η ώρα στο κινητό σας; Δείτε τι συνέβη

στις   11:30 π.μ.  |  Τρίτη 18 Αυγούστου 2020


Γιατί εστάλη ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας; Αρκετοί συνδρομητές κατήγγειλαν ότι με την ειδοποίηση του μηνύματος, άλλαξε η ώρα στα κινητά τους τηλέφωνα – Τι συνέβη;

Νέο μήνυμα στα κινητά τους για τον κορονοϊό έλαβαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες το πρωί της Δευτέρας (17/08) από το «112» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρκετοί συνδρομητές επισήμαναν ότι με την αποστολή του έκτακτου μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα αυτομάτως η ώρα άλλαξε και άρχισε να δείχνει τρεις ώρες αργότερα. Δηλαδή, τα μηνύματα εστάλησαν περί τις 13:30 και ξαφνικά τα ρολόγια στις συσκευές έδειχναν 16:30.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε στο Twitter χρήστης, γράφοντας συγκεκριμένα: «Συγγνώμη, άλλαξαν οι time zones χωρίς να μου το πείτε; Τι γίνεται; Το μήνυμα από το 112 μου άλλαξε τις ζώνες; Γουάτ;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του 112, απλώς συνέπεσε χρονικά με την αποστολή του τελευταίου προειδοποιητικού μηνύματος. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στην ώρα και στην πραγματοποίηση κλήσεων σε ορισμένους συνδρομητές οφείλονται στο γεγονός ότι έπεσε μία από τις πλατφόρμες μηνυμάτων με εταιρικούς πελάτες, μίας εκ των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα απευθύνεται στους εκδρομείς που θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Το νέο μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020

Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» είναι το μήνυμα, που μεταδίδεται και στα αγγλικά και συνοδεύεται από ήχο συναγερμού.


Οι εκδρομείς του Αυγούστου ξεκινούν σταδιακά να επιστρέφουν στα αστικά κέντρα όπου αυτή την στιγμή υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

Συνολικά τις πρώτες δεκαέξι ημέρες του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 2635 κρούσματα, ενώ στην Αττική μόνο την τελευταία εβδομάδα φτάνουν τα 460.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα και ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων και τις εισηγήσεις των ειδικών, θα προχωρήσει σε άρση ή νέα λήψη μέτρων.

Στις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού είναι ο περιορισμός των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Δηλαδή, να απαγορευτούν οι μετακινήσεις εκτός περιφέρειας για όσους σταδιακά επιστρέφουν στα αστικά κέντρα.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html