Καλές οι ορκωμοσίες αλλά στο Αγρίνιο μόνο με ΚΕΑ κι επιδόματα δεν γίνεται δουλειά « Enimerosi 247

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Καλές οι ορκωμοσίες αλλά στο Αγρίνιο μόνο με ΚΕΑ κι επιδόματα δεν γίνεται δουλειά


Αυτόν τον αφόρητο Αύγουστο, που δεν λέει να φύγει ,φαίνεται ότι θα τον βγάλουμε με λίγο lifestyle και κάπως ελαφρά ειδησεογραφία. Η τοπική κίνηση είναι υποτονική αν εξαιρέσεις τους γονείς που ανακοινώνουν στα δίκτυα τις επιτυχίες των παιδιών τους λες και δεν θα «ανέβουν» μαζί Αθήνα μεθαύριο για να κλείσουν την γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα με τα 450 ευρώ! (Προσφορά της δωρεάν και δημόσια Παιδείας κι αυτό ασφαλώς, ρωτήστε όποιον έχει κάνει το λάθος να πάει σε επαρχιακή πόλη και να απευθυνθεί στο κύκλωμα εμπορίας σπιτιών…)

Καμιά φωτιά από τους αμετανόητους καραγκιόζηδες που δεν μπορούν να νιώσουν τίποτε, κανας μπαζωμένος αύλακας από συμπολίτες που δεν το έχουν με την καθαριότητα, αυτά τα γνωστά. Και ορκωμοσίες με υποψηφιότητες για αντιδημαρχίες γιατί αυτά θέλει ο λαός να σχολιάσει και να πάει το μεσημεράκι για σιέστα.

Στο μεταξύ, άνθρωποι που έχουν σοβαρές δουλειές και προσπάθησαν με κόπο να μην χρωστούν όλα αυτά τα χρόνια αναρωτιούνται ποιος θα αναλάβει μια πρωτοβουλία για να γίνει κάτι, οτιδήποτε. Μιλούν για νέο κύκλο κρίσης, κάτι που φαίνεται να ψελλίζεται και από πολιτικούς, μαζί με τις λέξεις «νέα ύφεση». Παραγωγοί αναζητούν μια διέξοδο για προϊόντα που κάθονται και γίνονται στοκ, μια ευκαιρία για χρηματοδότηση για εξαγωγές, μια πρόσκληση για επένδυση, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αξιοποιηθεί μια υποδομή κάτι.


Μετά την αγροτική παραγωγή, που είχε την κατάληξη που όλοι ξέρουμε και την οποία είχαν στα «προγράμματά» τους όλοι οι αυτοδιοικητικοί, την ίδια ρότα έχει πάρει η κτηνοτροφία, ένα προπύργιο που μπορούσες να πεις εδώ και χρόνια ότι κάπως έσωζε τα προσχήματα. Παραγωγοί γαλακτοκομικών κάνουν λόγο για τιμές που δεν αξίζουν να πουλήσουν, για γραβιέρα στα 5 και κάτι του ευρώ και φέτα στα 2,5 ευρώ. Για τις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος που τις λένε και τις ξαναλένε και κανείς δεν κάνει τίποτε.

Εντάξει, θα ορκιστούν τα Συμβούλια σε δήμους και περιφέρειες, θα βγει και λίγο παραπολιτικό κους-κους θα αναλάβουν καθήκοντα οι αντιπεριφερειάρχες και οι αντιδήμαρχοι. Και μετά; Ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να πάνε οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας στα υπουργεία και να αποδείξουν ότι η περιοχή αργοπεθαίνει;

Πως θα κινηθεί η αγορά του Αγρινίου που δεν είδε τουριστικό εισόδημα παρά μόνο από τους γάμους; Με το ΚΕΑ, τα «τρίτεκνα/πολύτεκνα» και το επίδομα ενοικίου;

Γ.Σ.
Agrinionews. gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html