Πνιγμός στην θάλασσα: Πώς να βοηθήσετε κάποιον σε κίνδυνο! Βήμα βήμα ο τρόπος.... « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Δύσκολες ώρες για την Όλγα Κεφαλογιάννη

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Πνιγμός στην θάλασσα: Πώς να βοηθήσετε κάποιον σε κίνδυνο! Βήμα βήμα ο τρόπος....

Κατηγορία Υγεία στις   5:49 μ.μ.  |  Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Πνιγμός στην θάλασσα: Πώς να βοηθήσετε κάποιον σε κίνδυνο! Βήμα βήμα ο τρόπος....
Το καλοκαίρι ακούγονται συνεχώς για περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα! Αν θέλετε να βοηθήσετε κάποιον που κινδυνεύει από πνιγμό και δεν ξέρετε το πως εμείς σας λέμε βήμα βήμα τον τρόπο...

Πνιγμός: Σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε μπροστά σε ένα περιστατικό στην παραλία, όπου κάποιος άνθρωπος πνίγεται και η ζωή του κινδυνεύει άμεσα, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα βασικά πρώτα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε.

Δείτε ποια είναι αυτά:

1.Καλέστε βοήθεια: Ειδοποίησε ένα ναυαγοσώστη, αν κάποιος είναι κοντά. Αν όχι, καλέστε το 166. Αν είστε μόνοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

2.Μετακινήστε το πρόσωπο που κινδυνεύει: Βγάλτε το άτομο έξω από το νερό.

3.Ελέγξτε αν το άτομο αναπνέει: Τοποθετήστε το αυτί σας δίπλα στο στόμα και τη μύτη του ατόμου. Αισθάνεστε αέρα στο μάγουλό σας; Κοιτάξτε, επίσης, να δείτε αν το στήθος του ατόμου κινείται.

4.Αν το άτομο είναι δεν αναπνέει, ελέγξτε τον σφυγμό του: Ελέγξτε τον σφυγμό του ατόμου για 10 δευτερόλεπτα.

5.Αν δεν υπάρχει σφυγμός, ξεκινήστε “τεχνητή αναπνοή”

Προσεκτικά τοποθετήστε άτομο ανάσκελα.

Τοποθετήστε την βάση της παλάμης (κοντά στον καρπό) του ενός χεριού σας στο κέντρο του θώρακα στη νοητή ευθεία της θηλής. Μπορείτε, επίσης, βάλετε το ένα σας χέρι πάνω από το άλλο. Αν πρόκειται για βρέφος, τοποθετήστε δύο δάχτυλα στο στέρνο.

Πιέστε προς τα κάτω περίπου 4-5 εκατοστά. Φροντίστε να μην πατήσετε στα πλευρά. Για ένα βρέφος, πιέστε προς τα κάτω για 2-3 εκατοστά. Φροντίστε να μην πατήσετε στο τέλος του στέρνου.

Κάντε 30 θωρακικές συμπιέσεις, με ρυθμό 100 ανά λεπτό ή περισσότερο. Αφήστε το στήθος του ατόμου να ανασηκωθεί πλήρως προτού ξαναπιέσετε προς τα κάτω.

Ελέγξτε για να δείτε αν το άτομο έχει αρχίσει και αναπνέει.

6. Επαναλάβετε αν το άτομο δεν αναπνέει

Ανοίξτε τον αεραγωγό του ατόμου γέρνοντας το κεφάλι του προς τα πίσω και ανοίγοντας το πηγούνι του.

Κλείστε με τα δάχτυλά σας την μύτη του ατόμου. Καλύψτε το στόμα του θύματος με το δικό σας για να δημιουργήσετε μια “αεροστεγή δίοδο αέρα” από εσάς προς αυτόν και στη συνέχεια δώστε του 2 αναπνοές διάρκειας 1” η κάθε μία, και προσέξτε το στέρνο του να ανυψώνεται. Αν το κάνει, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που εκπνέετε περνάει στους πνεύμονές του.

Δώστε 2 αναπνοές και συνεχίστε 30 θωρακικές συμπιέσεις.

Συνεχίστε αυτόν τον κύκλο των 30 συμπιέσεις και 2 αναπνοών μέχρι το άτομο να αρχίζει να αναπνέει ή να φτάσει η επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Πως θα δώσεις πρώτες βοήθειες σε κάποιον (ΒΙΝΤΕΟ)
Η καρδιοαναπνευστική ή καρδιοπνευμονική ανάνηψη (cardiopulmonary resuscitation - CPR) είναι μια τεχνική που σώζει ζωές και είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, του πνιγμού και κάθε περίπτωσης όπου η αναπνοή και οι καρδιακοί παλμοί του ασθενούς/θύματος έχουν σταματήσει.

Η American Heart Association (AHA) συστήνει σε όλους τους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι ανεκπαίδευτοι παρευρισκόμενοι στο περισττικό, να ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) με θωρακικές συμπιέσεις στον ασθενή.

Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι από το να μην κάνουμε τίποτα σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και εάν είμαστε φοβισμένοι ότι οι γνώσεις ή οι ικανότητές μας δεν είναι 100% πλήρεις.

Θυμηθείτε, η διαφορά του να δράσετε ή όχι μπορεί να είναι η διαφορά για την επιβίωση ή τον θάνατο κάποιου ανθρώπου.

Προσοχή! Το πρώτο μας μέλημα είναι πάντοτε να ειδοποιήσουμε άμεσα για ιατρική βοήθεια. Η δική μας συμμετοχή έγκειται μόνο στο να διατηρήσουμε αν είναι δυνατόν τον ασθενή στη ζωή μέχρι να φτάσει ιατρική βοήθεια.

Η ΚΑΡΠΑ μπορεί να διατηρήσει προσωρινά τη ροή οξυγονωμένου αίματος προς τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Όταν η καρδιά σταματά, η έλλειψη οξυγονωμένου αίματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα άτομο μπορεί να πεθάνει μέσα σε 8 έως 10 λεπτά.

Στο βίντεο του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ακολουθεί, μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα τον τρόπο που γίνεται σωστά η ΚΑΡΠΑ.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html