Οι δραματικές στιγμές μέσα στη βίλα του επιχειρηματία στην Κηφισιά - «Μην φωνάζετε, θα σας σκοτώσουμε» « Enimerosi 247

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Οι δραματικές στιγμές μέσα στη βίλα του επιχειρηματία στην Κηφισιά - «Μην φωνάζετε, θα σας σκοτώσουμε»

Ανάμεσα στα σενάρια που εξέταζονται είναι και αυτό της ομηρίας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως οι δύο αδίστακτοι δράστες ήθελαν να κρατήσουν όμηρο τον ίδιο ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς του, προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού είχαν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την αιματηρή απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας μέσα στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά. Τη ώρα που ο 52χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, όταν οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι ο επιχειρηματίας ήταν ξύπνιος, αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να φωνάζουν «σκάστε, μην φωνάζετε, θα σας σκοτώσουμε, κάντε ό,τι σας λέμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές τού ζήτησαν να τους πει πού είναι το χρηματοκιβώτιο, ωστόσο ο 52χρονος έφερε αντίσταση με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν, να τον χτυπήσουν πρώτα με λοστό και στη συνέχεια να τον πυροβολήσουν τουλάχιστον τρεις φορές. 

Μάλιστα, ανάμεσα στα σενάρια που εξέταζονται είναι και αυτό της ομηρίας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως οι δύο αδίστακτοι δράστες ήθελαν να κρατήσουν όμηρο τον ίδιο ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς του, προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού είχαν χρήματα και κοσμήματα. 

Οι άνδρες της Αστυνομίας χαρακτηρίζουν τους δράστες αδίστακτους και έτοιμους για όλα και εστιάζουν σε συγκεκριμένα στοιχεία. Ήδη έχουν συλλέξει γενετικό υλικό, καθώς ο επιχειρηματίας πάλεψε σώμα με σώμα με τους δράστες, ενώ έχουν εξετάσει και το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες περιμετρικά της βίλας, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπίσει κάτι ύποπτο.

Από τα λιγοστά λόγια που κατάφερε να πει η γυναίκα του θύματος στους αστυνομικούς, καθώς από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι αστυνομικοί έχουν συμπεράνει πως πρόκειται για «ιδιαίτερα βίαια άτομα, αποφασισμένα για όλα», ενώ σύμφωνα με την ίδια μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. 

Στην περιοχή δεν έχει διαπιστωθεί η δράση συγκεκριμένης σπείρας διαρρηκτών και δεν αποκλείεται η επιλογή του σπιτιού να έγινε τυχαία, καθώς δεν υπήρχε ούτε συναγερμός ούτε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά.

Στην Εντατική ο επιχειρηματίας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Μετά το 11ωρο χειρουργείο που υποβλήθηκε χθες ο 52χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική του "Γ. Γεννηματάς" και η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ο επιχειρηματίας υποβλήθηκε σε δεξιά νεφρεκτομή, ενώ αντιμετωπίστηκε μεγάλη αιμορραγία, οι σφαίρες τον χτύπησαν σε ζωτικά όργανα, έχει υποστεί ρήξη ήπατος και  φέρει τραύματα στο θώρακα και στο κεφάλι.

Σύζυγος επιχειρηματία: Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο από πάνω μας

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι τους στην Κηφισιά, αποκαλύπτει η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Η γυναίκα περιέγραψε στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε εκείνη και ο σύζυγός της λέγοντας μάλιστα ότι οι δράστες ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν «κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά».

«Όταν ξύπνησε o  σύζυγός μου αντίκρισε  δύο κουκουλοφόρους μέσα στο υπνοδωμάτιό, μας έβριζαν και  απειλούσαν σε άπταιστα  Ελληνικά.Ο άνδρας μου, αντέδρασε και πιάστηκε στα χέρια με έναν από τους ληστές, ο οποίος  τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα σιδερένιο αντικείμενο. Εκείνη την στιγμή ο δεύτερος τον πυροβόλησε στην πλάτη» ανέφερε η σύζυγος του κ. Σταματιάδη.

Σύμφωνα  με τις περιγραφές της γυναίκας οι δύο δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Ακόμη ανέφερε  ότι στη σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος τους.

newpost.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html