Άνδρας στη Βρετανία κόλλησε τη χειρότερη γονόρροια στον κόσμο « Enimerosi 247

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Άνδρας στη Βρετανία κόλλησε τη χειρότερη γονόρροια στον κόσμο


Συναγερμός στη Βρετανία μετά τη δημοσιοποίηση περιστατικού ενός νέου άνδρα, που κόλλησε γονόρροια, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα αντιβιοτικό.

Αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε και η αλήθεια είναι ότι οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι θα έρθει μια στιγμή, που τα αντιβιοτικά δεν θα μπορούν να τα βάλουν με τα σούπερ μικρόβια...

Ο νέος άνδρας είχε μόνιμη σχέση, αλλά κόλλησε την γονόρροια αφού έκανε σεξ με μια γυναίκα από τη Νοτιοανατολική Ασία και τώρα "τραβάει τα μαλλιά του".

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συμφώνησαν ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στον κόσμο.

Αυτό που έχει θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας και όχι μόνο είναι το γεγονός πως, είναι η πρώτη φορά που η λοίμωξη δεν μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά πρώτης επιλογής. Οι γιατροί τώρα "ξεψαχνίζουν" το ερωτικό παρελθόν του ασθενούς, ο οποίος έχει εξαφανιστεί, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της λοίμωξης.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο καιρό. Η κύρια θεραπεία με αντιβιοτικά - ένας συνδυασμός αζιθρομυκίνης και κεφτριαξόνης - απέτυχε να θεραπεύσει τη σοβαρή νόσο.

Η Dr Gwenda Hughes, από το Βρετανικό ΕΣΥ, δήλωσε: "Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα περιστατικό έχει εμφανίσει μια τέτοια αντοχή υψηλού επιπέδου τόσο στα φάρμακα αυτά όσο και στα περισσότερα κοινά χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά".

Η γονόρροια μεταδίδεται με κολπικό, στοματικό και πρωκτικό σεξ, χωρίς προφυλάξεις. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, περίπου ένας στους δέκα ετεροφυλόφιλους άνδρες, πάνω από τρεις στις τέσσερις γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν έχουν εύκολα αναγνωρίσιμα συμπτώματα.

Ο Dr Olwen Williams, πρόεδρος της βρετανικής ένωσης για τη σεξουαλική υγεία και τον ιό HIV, εξέφρασε την ανησυχία του: "Η εμφάνιση αυτού του νέου στελέχους γονόρροιας υψηλής ανθεκτικής προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

Ανησυχούμε ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, λόγω των δραματικών περικοπών που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία. Αυτό έχει αφήσει ξεκρέμαστες τις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας".

healthmag.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html