ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μείωση 40% στα πρόστιμα για όσους πληρώνουν σε 30 ημέρες… « Enimerosi 247

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μείωση 40% στα πρόστιμα για όσους πληρώνουν σε 30 ημέρες…

Κίνητρα για την εξόφληση φόρων και προστίμων δίνει το υπουργείο. Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ δίδονται οι διευκρινήσεις για τη μείωση προστίμων και πρόσθετων φόρων που έχουν επιβληθεί.

Η μείωση φτάνει το 40%, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν δηλαδή μόνο το 60% του προστίμου, αρκεί να εξοφλήσουν το ποσό μέσα σε 30 ημέρες από την ημέρα που αυτό επιβάλλεται.

Με την εγκύκλιο ορίζεται ότι παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αποδεχθεί, με ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη δήλωση, η οποία υποβάλλεται στον προϊστάμενο της υπηρεσίας που εξέδωσε την πράξη προσδιορισμού του φόρου, εντός της προθεσμίας για άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής,

Προϋπόθεση είναι η εξόφληση της προκύπτουσας οφειλής εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης για την παροχή μείωσης στο 60% του επιβληθέντος προστίμου.

Επίσης, προβλέπεται ότι η μείωση του προστίμου ή του πρόσθετου φόρου εφαρμόζεται και επί των εκκρεμών στις 17.1.2018 υποθέσεων.

Αν η εξόφληση δεν διενεργηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η ανωτέρω μείωση δεν ισχύει και παραμένει απαιτητό το σύνολο του ποσού.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html