Πρώιμα σημάδια του εμφράγματος που ΟΛΟΙ θα πρέπει να γνωρίζουμε! « Enimerosi 247

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Πρώιμα σημάδια του εμφράγματος που ΟΛΟΙ θα πρέπει να γνωρίζουμε!

Πολλοί πιστεύουν πως το κύριο σύμπτωμα ενός καρδιακού είναι ο πόνος στο στήθος και την καρδιά. Αυτό όμως δεν ισχύει. 25% των καρδιακών συμβαίνουν σιωπηλά, χωρίς καθόλου συμπτώματα ή σημάδια.

Ο Dr. C. Crandall είναι ένας καρδιολόγος που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από την καριέρα του προσπαθώντας να μειώσει, αποτρέψει και να αντιστρέψει καρδιακές ασθένειες. Σύμφωνα με εκείνον, η καρδιά μας δίνει αρκετά σημάδια πριν συμβεί ένα έμφραγμα.

1. Πρήξιμο 

Πολλοί πιστεύουν πως το πρήξιμο στους αστραγάλους ή τα πόδια δεν έχει σχέση με την καρδιά. Η αλήθεια είναι όμως πως αν η καρδιά αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών στο σώμα.

Αυτό πιθανώς προκαλέσει πρήξιμο στους αστραγάλους, τα πόδια ή την κοιλιά. Μερικές φορές η κατακράτηση είναι τόσο έντονη που το άτομο παίρνει βάρος αλλά ταυτόχρονα χάνει την όρεξή του.

2. Άγχος

Πολλοί που έχουν πάθει έμφραγμα λένε πως λίγο πριν συμβεί το περιστατικό είχαν βιώσει πολύ έντονο άγχος. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι η καρδιά σας έχει πρόβλημα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να εντοπίσετε την αιτία του άγχους σας.

3. Πόνος σε άλλα μέρη του σώματος

Ο πόνος ξεκινάει από το στήθος και πάει στο σαγόνι, τους ώμους, τα χέρια, την πλάτη και την κοιλιά. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου πόνος στο στήθος αλλά σε άλλα μέρη του σώματος. Συνήθως εντοπίζεται στα χέρια ή στις ωμοπλάτες.

4. Βήχας

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου τα θύματα βήχουν φλέγμα με αίμα ή έχουν συριγμό. Αυτό μπορεί να δείχνει προβλήματα στην καρδιά και προκαλείται από συγκέντρωση υγρών στα πνευμόνια. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε αυτό το σύμπτωμα!

Αυτά είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα:

  • Ναυτία
  • Ζαλάδα
  • Δυσφορία στο στήθος
  • Κρύος ιδρώτας
  • Δυσκολία στην αναπνοή


Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοήσουμε αυτά τα συμπτώματα ελπίζοντας πως θα φύγουν μόνα τους. Αν κρατήσουν για πάνω από 5 λεπτά, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας αμέσως. Το να πάρετε μία ασπιρίνη βοηθάει, αρκεί βέβαια να μην είστε αλλεργικοί.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html