Γονείς μήνυσαν νοσοκομείο που αρνείται να δώσει παυσίπονα στην ετοιμοθάνατη κόρη τους και τώρα θέλουν να τους πάρουν την επιμέλεια « Enimerosi 247

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Γονείς μήνυσαν νοσοκομείο που αρνείται να δώσει παυσίπονα στην ετοιμοθάνατη κόρη τους και τώρα θέλουν να τους πάρουν την επιμέλεια


Eικόνες δείχνουν την αγωνία ενός βαριά άρρωστου 11χρονου κοριτσιού που αντιμετωπίζει το θάνατο σε έναν ξενώνα, καθώς οι γονείς του συνεχίζουν να παλεύουν με τα λόγια των γιατρών να την ανακουφίσουν από τον πόνο.

Η Melody Driscoll πάσχει από Σύνδρομο Rett, μια σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και έχει ως αποτέλεσμα σοβαρή νοητική και σωματική αναπηρία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου σταμάτησαν να της δίνουν μορφίνη και στεροειδή επειδή τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα βλάβη στο συκώτι.


Οι γονείς της, ο Nigel και η Karina Driscoll, έκαναν μήνυση στο νοσοκομείο επειδή αρνήθηκε να δώσει τα φάρμακα στην κόρη τους.


Φοβούνται ότι η αγαπημένη τους κόρη θα μπορούσε να πάθει καρδιακή ανακοπή χωρίς τα φάρμακα.

Οι γονείς έχουν ζητήσει βοήθεια από τον γνωστό δικηγόρο Charles Da Silva και προσπαθούν να συγκεντρώσουν £50.000 για να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.


Αφού ήρθαν σε επαφή μαζί του για να δουν αν μπορούσαν να προσφέρουν έναν κοινωνικό λειτουργό στη Melody, οι γονείς της έλαβαν μια επιστολή από τις κοινωνικές υπηρεσίες, η οποία αναγνώριζε ότι η άρρωστη κόρη τους έπρεπε να μεταφερθεί σε ξενώνα.

Στην επιστολή, οι γιατροί λένε ότι οι γονείς είναι «ανεύθυνοι» και ζήτησαν να μεταφερθεί το παιδί σε ανάδοχη οικογένεια επειδή, όπως αναφέρουν, η Melody θα μπορούσε να κινδυνεύσει από μια σοβαρή σωματική βλάβη.


Η συντετριμμένη μητέρα της Melody, η Karina, δήλωσε: “Είδα τη λέξη “ξενώνας” και κατέρρευσα. Δεν μπορούσα να τη διαβάσω. Αγαπάμε τα παιδιά μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.”

“Ζήτησα έναν κοινωνικό λειτουργό επειδή σκέφτηκα ότι θα μας βοηθούσε να κάνουμε το καλύτερο για τη Melody. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο αφελείς ήμασταν. Τα λόγια των γονιών δεν ακούγονται.”


“Πώς θα αρχίσουμε να εξηγούμε στα άλλα παιδιά ότι θα πρέπει να αποχωριστούν τη Melody;”

“Οι ώρες που της απέμειναν είναι τόσο πολύτιμες και θέλω να τις ξοδέψει στο σπίτι, φτιάχνοντας αναμνήσεις με την οικογένειά της – και όχι υποφέροντας,” λέει στη Sunday Mirror.


Η Karina και ο Nigel, οι οποίοι ζουν στο Croydon, δεν αντέχουν να βλέπουν το κοριτσάκι τους να πονάει.

Η Melody δεν προβλεπόταν να ζήσει πέρα ​​από την ηλικία των πέντε, αλλά σήμερα είναι 11 ετών. Όμως δεν είναι σε θέση να περπατήσει ούτε να μιλήσει.

Το παιδί έπαιρνε μορφίνη και στεροειδή από το 2013 και η οικογένειά της λέει ότι με τα φάρμακα είδαν τεράστια βελτίωση στην ευημερία της.


Η Karina, η οποία έχει τέσσερα άλλα παιδιά με τον σύζυγο Nigel, εξηγεί: “Ξέρω ότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να κάνουν τη Melody να πεθάνει νωρίτερα, αλλά είναι ήδη βαριά άρρωστη, θα την χάσουμε ούτως ή άλλως, το ξέρουμε αυτό.”


“Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της, αλλά καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο χρόνος πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα ποιοτικός. Θα προτιμούσα να περάσω ένα χρόνο με τη Melody στον οποίο να μη νιώθει πόνο, παρά πέντε χρόνια σ΄αυτή την κατάσταση.”

“Πώς μπορούν να μας αποκαλούν ακατάλληλους γονείς επειδή παλεύουμε γι’ αυτό;”

Σύμφωνα με τους γονείς, οι γιατροί έχουν πει ότι η Melody είναι ζωηρή και πως δεν πονάει πολύ.


Ο πατέρας της Melody, ο Nigel, είπε: “Είναι τόσο δύσκολο να την βλέπουμε να υποφέρει όταν ξέρουμε ότι υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο της μέσα σε λίγα λεπτά.”

“Μας έχουν πει ότι έχει ήδη μια βλάβη στο συκώτι γιατί παίρνει φάρμακα για πολύ καιρό αλλά αισθανόμαστε ότι κανένας από τους γιατρούς δεν μπορεί να δει τη διαφορά.”

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου King’s College NHS Foundation Trust, δήλωσε: “Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ομάδα μας είναι προς το συμφέρον των ασθενών μας. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτήν την υπόθεση.”

diaforetiko.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html