Δύο έφηβοι ξυλοκόπησαν άστεγο μέχρι θανάτου με ένα μπαλτά και ένα παλούκι για να «σπάσουν πλάκα» « Enimerosi 247

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δύο έφηβοι ξυλοκόπησαν άστεγο μέχρι θανάτου με ένα μπαλτά και ένα παλούκι για να «σπάσουν πλάκα»


Δύο έφηβοι, οι 19χρονοι Alex Macdonald και Charlie White ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άστεγο άνδρα από τη Ρουμανία. Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 21 ετών, βρέθηκε νεκρός σε ένα δημοτικό πάρκο στο Maidstone του Κεντ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σωρό του θύματος, οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν μπαλτά χασάπη κι ένα ξύλινο κομμάτι φράχτη, με τα οποία χτύπησαν τον άνδρα. Συγκεκριμένα όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ο Macdonald, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και ADHD, χτύπησε τον 21χρονο έως και 20 φορές με το κομμάτι ξύλου, ενώ ο Charlie White τον χτύπησε έξι ή επτά φορές με τον μπαλτά.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας, έβαλαν φωτιά στα ρούχα του για να εξαφανίσουν έτσι οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.


Εδώ οι δύο 19χρονοι καίνε τα ρούχα του θύματος

Οι δύο νεαροί αρχικά είχαν αρνηθεί κάθε κατηγορία για τη δολοφονία του άνδρα από τη Ρουμανία. Όμως, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν ένοχοι. Τους πρόδωσε το αίμα που βρέθηκε πάνω στο σακίδιο του Macdonald, το οποίο ταίριαζε με το DNA του άτυχου 21χρονου Sirbu. Ομολόγησαν την ενοχή τους κι ο Charlie White είπε ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον άνδρα από τη Ρουμανία χτυπώντας τον επανειλημμένα «γιατί ήταν αστείο».


Ο 21χρονος Sirbu από τη Ρουμανία


Ο Alex Macdonald (αριστερά) και ο Charlie White (δεξιά), και οι δυο 19 ετών, από το Kent, είχαν αρνηθεί τη δολοφονία του Razvan Sirbu αλλά τελικά ομολόγησαν

Ο Macdonald προσπάθησε να κατηγορήσει έναν τρίτο κατηγορούμενο, τον 20χρονο Jimmy Buckley. Είπε στην επιτροπή του δικαστηρίου ότι ο Buckley ομολόγησε ότι «αποτελείωσε» τον Ρουμάνο Sirbu.

Ο Charlie White περιγράφει επίσης τον Buckley να χρησιμοποιεί ένα κομμάτι ξύλου «σαν ρόπαλο του μπέιζμπολ» πάνω στο κεφάλι του θύματος.

Η επιτροπή του δικαστηρίου διαπίστωσε ότι ο Buckley ήταν επίσης ένοχος για συμμετοχή στο έγκλημα. Και οι τρεις θα καταδικαστούν την Τρίτη.


Τόσο ο Macdonald όσο και ο White έχουν εις βάρος τους και προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις για άσκηση βίας. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις.

Το κακοποιημένο και άψυχο σώμα του 21χρονου Ρουμάνου Sirbu ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Maidstone Kent, από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του, το πρωί της 7ης Μαΐου πέρυσι.

Ο 21χρονος ζούσε σε μια σκηνή εκεί, για περίπου δύο εβδομάδες πριν την άγρια δολοφονία του. Είχε πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2016 για μπορέσει να βρει μια δουλειά. Ονειρευόταν να δημιουργήσει μια δική του επιχείρηση, αλλά τα όνειρά του έμειναν μισά μετά από τον μαρτυρικό θάνατό του.


Ο Charlie White

Έχει υποστεί συνολικά 28 χτυπήματα , με κατάγματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στα πλευρά. Ένα τραύμα διέτρεχε ολόκληρο το πίσω μέρος του κεφαλιού του από πάνω προς τα κάτω, μέχρι το νωτιαίο μυελό, που είχε ως αποτέλεσμα μια εκτεταμένη αιμορραγία. Υπήρχαν επίσης εσωτερικά τραύματα στο συκώτι του και γύρω από τον ένα νεφρό. Δε βρέθηκαν μώλωπες στα χέρια του, που να αποδεικνύουν ότι είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 


Η επίσημη αιτία θανάτου αποδόθηκε σε τραύμα αδρανούς δύναμης με ένα αντικείμενο σημαντικού βάρους. Ένα ξύλινο κομμάτι της περίφραξης του πάρκου, που πιστεύεται ότι κρατούσε το θύμα για προστασία, βρέθηκε στο έδαφος ανάμεσα στα πόδια του, αλλά το δικαστήριο αποφάνθει ότι δεν ήταν αρκετά βαρύ για να είναι όπλο δολοφονίας.


Ο Macdonald (αριστερά) χτύπησε τον 21χρονο 20 φορές με το κομμάτι του ξύλου, ενώ ο White (δεξιά) τον χτύπησε έξι ή επτά φορές με τον κλωστή 

Η μητέρα του θύματος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πώς μπορώ να περιγράψω τη στιγμή που έμαθα ότι το μοναδικό παιδί μου έχει βρεθεί νεκρό, χτυπημένο μέχρι θανάτου, σε μια ηλικία που είχε ολόκληρο το μέλλον μπροστά του; Στην αρχή μου κόπηκε η αναπνοή και ήμουν εντελώς σοκαρισμένη, μετά άρχισα να αρνούμαι ότι αυτό συνέβη στο γιο μου.

Ήλπιζα να έχει γίνει κάποιο λάθος. Όταν κατάφερα να το αποδεχτώ, ήμουν πολύ θυμωμένη κι απελπισμένη. Το μόνο που επιθυμούσα για τη μνήμη του παιδιού μου ήταν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δράστες. Δεν είναι η φυσική πορεία της ζωής να πεθαίνουν τα παιδιά πριν από τους γονείς τους κι αυτό ένα γονιός δεν μπορεί να το αντέξει. Είναι αδιανόητο. Ο γιος μου ήταν ένα υπέροχο παιδί.»

Η οικογένειά του έχει τώρα μετατρέψει την κρεβατοκάμαρά του σε ένα ιερό αφιερωμένο στη μνήμη του.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα έξω από το δικαστήριο, η γιαγιά του 21χρονου, είπε ότι δεν είχε λόγια για τους δολοφόνους του εγγονού της. Είπε ότι θα γιόρταζε τα 22α γενέθλιά του την περασμένη Δευτέρα, στις 8 Ιανουαρίου.

Συμπλήρωσε λέγοντας:

«Τον έμαθα να αγαπάει τη ζωή, να εργάζεται σκληρά, να αγαπά τους ανθρώπους και όλα όσα ήταν όμορφα.Ήταν ένας πολύ φιλικός άνθρωπος που είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τοπική κοινότητα που βοήθησε να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html