10 Απαράδεκτα Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να μας Ξεγελάσουν. Τα Fake News, είναι ο,τι Χειρότερο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

10 Απαράδεκτα Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να μας Ξεγελάσουν. Τα Fake News, είναι ο,τι Χειρότερο

Κατηγορία media στις   3:00 π.μ.  |  Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017


Σχεδόν πριν 30 χρόνια, ο Noam Chomsky, ένας διάσημος διανοούμενος, έγραψε για τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και τώρα έχουμε και το διαδίκτυο μαζί με τα social media, οπότε υπάρχουν ακόμα περισσότεροι τρόποι που μας χειραγωγούν.

Δημιουργούν αντιπερισπασμό 


Αυτή είναι από τις αγαπημένες τους τεχνικές. Κρύβουν την σημαντική είδηση ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος ασήμαντων ειδήσεων. Το διαδίκτυο δεν λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως το κάνει ακόμα πιο έντονο. Η μόνη διαφορά είναι ότι τουλάχιστον πλέον μπορούμε να επιλέξουμε τι θα δούμε.

Μεγαλοποιούν ένα πρόβλημα. 


Μερικές φορές δημοσιοποιείται μία ψεύτικη είδηση που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις. Όπως το 2016 που η NASA είπε πως τα ζώδια άλλαξαν την θέση τους και από τότε πολλές ιστοσελίδες το παρουσίασαν ως επιστημονικό εύρημα.

Σταδιακή στρατηγική


Για να σχηματίσουν μία συγκεκριμένη άποψη, δημοσιοποιούν σταδιακά διάφορες ειδήσεις. Αυτή η στρατηγική τους επιτρέπει να διαμορφώσουν την εικόνα ενός ανθρώπου, ενός προϊόντος ή ενός γεγονότος.

Στρατηγική της αναβολής


Για να πείσουν τους ανθρώπους να δεχτούν μία δύσκολη απόφαση, τα ΜΜΕ την παρουσιάσουν ως “επίπονη” αλλά “απολύτως απαραίτητη” και μετά λένε στους ανθρώπους ότι θα παρθεί αύριο και όχι σήμερα. Οι μελλοντικές θυσίες είναι πιο εύκολες από αυτές που κάνεις σήμερα.

Στρατηγική της ευγένειας


Κάποιες διαφημίσεις χρησιμοποιούν ωραία γλώσσα και επιχειρήματα. Έτσι οι άνθρωποι τείνουν να τις δέχονται χωρίς κριτική. Οι εταιρίες χρησιμοποιούν την προστακτική και στοχεύουν για τα απλά συναισθήματα και παρορμήσεις.

Περισσότερα συναισθήματα, λιγότερη σκέψη


Οι ειδήσεις και τα συναισθήματα πάνε πακέτο και αυτό δεν είναι κάτι καλό. Τα συναισθήματα δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε τα γεγονότα αντικειμενικά γιατί μπλοκάρουν το λογικό κομμάτι του μυαλού. Αυτό συχνά δημιουργεί διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας.

Κρατούν τους ανθρώπους ανενημέρωτους 


Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση μπορούν να χειραγωγήσουν την κοινωνία εάν η κοινωνία δεν καταλαβαίνει τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν. Και αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης μόρφωσης. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που παλιότερα δεν είχαμε.

Ενθαρρύνουν ανθρώπους να προτιμούν μέτρια προϊόντα


Τα μέσα λένε με χαρά στον κόσμο πως είναι εντάξει να είσαι χαζός, χυδαίος και αγενής. Γι’αυτό και έχουμε τόσες εκπομπές και ταινίες που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν. Είναι σχεδιασμένες για την αναψυχή του κόσμου και για να τραβάνε την προσοχή μακρυά από τα σοβαρά προβλήματα.

Κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ένοχοι


Αυτή η στρατηγική έχει σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να ρίχνουν το φταίξιμο στους εαυτούς τους για τα τοπικά και παγκόσμια προβλήματα. Ο κόσμος παίρνει το φταίξιμο για πολέμους που ξεκίνησαν κάποιες κυβερνήσεις και όχι οι ίδιοι.

Γνωρίζοντας περισσότερα για άλλους ανθρώπους από ότι για τους ίδιους τους τους εαυτούς


Τα ΜΜΕ συχνά προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για τους πάντες αλλά συχνά ξεπερνούν το όριο. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έβαζαν κοριούς σε διάσημους και πολιτικούς για να γράφουν αποκλειστικά άρθρα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις πληροφορίες στα ΜΜΕ;

viralman.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html