Κόρινθος – Πάτρα: Πότε θα τελειώσει ο δρόμος; « Enimerosi 247

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κόρινθος – Πάτρα: Πότε θα τελειώσει ο δρόμος;

Όπως ίσως παρακολουθήσατε τη Μ. Εβδομάδα έγιναν υπό τον πρωθυπουργό τα εγκαίνια του νέου δρόμου Κορίνθου – Πατρών.

Ονοματοδοτήθηκαν με κάθε επισημότητα οι σήραγγες, έφυγαν οι κορίνες και ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία. Ή μήπως όχι; Τι ισχύει τελικά;

Εμείς θέλοντας να δείξουμε τι πραγματικά συμβαίνει καταγράψαμε με κάμερα όλη τη διαδρομή από τα διόδια στο Κιάτο μέχρι και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο έργο. 

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά, πλέον υπάρχουν δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της διαδρομής. Όλοι όσοι πηγαινοέρχονταν συχνά σ’ αυτό το δρόμο αισθάνονται μια ανακούφιση κινούμενοι πλέον σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Επιπλέον οι 12 σήραγγες που δόθηκαν στην κυκλοφορία είναι εντυπωσιακές και λειτουργικές. 

Πάμε τώρα στα αρνητικά, το έργο δεν έχει τελειώσει όπως γράφαμε και πριν το Πάσχα. Ειδικότερα σε μεγάλο μέρος του δρόμου δεν έχει στρωθεί το νέο οδόστρωμα. Σε μεγάλο μέρος του δρόμου δεν υπάρχει διαγράμμιση. Σε μεγάλο μέρος του δρόμου δεν έχει ολοκληρωθεί η σήμανση. Υπάρχουν ημιτελείς συνδέσεις με τις εξόδους, ημιτελείς γέφυρες, ελλιπής φωτισμός και άλλα πολλά προβλήματα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί διάρκειας 7 λεπτών έχουμε καταγράψει όλη τη διαδρομή. Οπότε μπορείτε να δείτε και να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη.


Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το έργο θα πάρει καιρό ακόμη για να τελειώσει, εδώ θα είμαστε να καταγράφουμε και να παρακολουθούμε την πρόοδο. Κλείνουμε μ’ ένα ερώτημα προς προβληματισμό: Στα σημεία που δεν υπάρχει διαγράμμιση και σαφή οριοθέτηση λωρίδας κατεύθυνσης ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση σύγκρουσης με το πλάι, δυο οχημάτων; 

protothema.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html