Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ένας νεκρός – Ίσως η πιο αιματηρή ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Ο πραγματικός λόγος που τα τυριά είναι κίτρινα

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ένας νεκρός – Ίσως η πιο αιματηρή ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Κατηγορία Ελλάδα στις   9:00 π.μ.  |  Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Με αφορμή την αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ του Καματερού το περασμένο Σάββατο, αναγνώστης του “Policenews” μας έστειλε από το προσωπικό του αρχείο ότι είχε καταγράψει η κάμερά του, μια από τις πιο αιματηρές ληστείες στη νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της ένοπλης ληστείας και ο σεσημασμένος ληστής που είχε σκοτώσει αστυνομικό

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης 29 Απριλίου του 2010, το κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης λαμβάνει σήμα για ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ “Lidl” στη περιοχή του Εύοσμου Θεσσαλονίκης. Άμεσα, στο σημείο καταφθάνουν ομάδες “Ζήτα” αλλά και περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ βγαίνει τρέχοντας και πάνοπλος ο γνώριμος και καταζητούμενος με Διεθνή εντάλματα σύλληψης μαφιόζος Καζάκοφ Βιτάλι του Νικολάι, 34 ετών, από την Ουκρανία. Στα χέρια του κρατάει ένα καλάσνικοφ, ενώ επάνω του φέρει χειροβομβίδες και ένα υπηρεσιακό πιστόλι που είχε αφαιρέσει έναν χρόνο πριν από τραυματισμένο αστυνομικό μετά από συμπλοκή με τη νεοσύστατη ομάδα “Δέλτα” στη Κυψέλη, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Σπύρου Θεοδώρου.

Η ληστεία

Λίγο μετά το κλείσιμο της επιχείρησης ο Καζάκοφ εισέβαλε πάνοπλος στο σούπερ μάρκετ Lidl του Εύοσμου, την ώρα που οι ταμίες μετρούσαν τις εισπράξεις της ημέρας. Άρπαξε 47.650 ευρώ, τα οποία έβαλε σε έναν πλαστικό κουβά, και προσπάθησε να διαφύγει. Ένας υπάλληλος πρόλαβε να κατεβάσει τα στόρια, γεγονός που δεν πτόησε τον ληστή, ο οποίος έσπασε το τζάμι του λογιστηρίου και βγήκε στο πάρκινγκ του καταστήματος.

Εκεί είχαν ήδη σπεύσει αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από περίοικους και ζήτησαν από τον δράστη να παραδοθεί. Εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους και ακολούθησε άγρια συμπλοκή με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Αν και βαριά τραυματισμένος, ο ληστής πέταξε στους αστυνομικούς μία χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα τρεις να τραυματιστούν ελαφρά από τα θραύσματα. Ο ίδιος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ κοντά στο σούπερ μάρκετ συνελήφθη μια 20χρονη Λιθουανή φίλη του, η οποία τον περίμενε σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες και τρία πιστόλια.

Ποιος ήταν;

Όπως ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά την αιματηρή συμπλοκή, επρόκειτο για τον 34χρονο Καζάκοφ Βιτάλι του Νικολάι, Ουκρανό μαφιόζο και καταζητούμενο με διεθνή εντάλματα για ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα. Ο Καζάκοφ είχε σκοτώσει τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου 2009 αστυνομικό της ομάδας “Δέλτα” στη Κυψέλη. Ο ίδιος, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε συμπλοκή πάλι με αστυνομικούς τον Νοέμβριο του 2009 στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η αιματηρή συμπλοκή της Κυψέλης με έναν νεκρό και έναν τραυματία αστυνομικό

Ήταν 00.05π.μ. 3 Απριλίου 2009, όταν ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου με καταγωγή από την Κόνιτσα τραυματίζεται σοβαρά από τα πυρά κακοποιού κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε δρόμο της Κυψέλης στην Αθήνα.
Συγκεριμένα και σύμφωνα με το τότε δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, δύο αστυνομικοί μέλη της ομάδας “Δέλτα”, πήγαν στην Κυψέλη προκειμένου να διερευνήσουν μία καταγγελία που είχαν για κλοπή αυτοκινήτου, κοντά στα σχολεία της Γκράβας. Ο 30χρονος Σπύρος Θεοδώρου και ο 34χρονος συνάδερφός του Γιώργος Αναγνωστόπουλος στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου πλησίασαν ένα ύποπτο άτομο προκειμένου να προβούν σε διενέργεια ελέγχου, για κλοπή αυτοκινήτου. Τον ύποπτο είχε πλησιάσει ο 34χρονος ενώ ο 30χρονος αστυνομικός έμεινε πίσω για κάλυψη στο συνάδερφό του.

Μία 50χρονη γυναίκα αποδείχθηκε μοιραία για την εξέλιξη του συμβάντος
Φώναζε στους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερο τον ύποπτο άνδρα καθώς όπως ισχυριζόταν ήταν γνωστός της. Η προσοχή των αστυνομικών αποσπάστηκε και δεν αντιλήφθηκαν πως μαζί με τον ύποπτο που εξέταζαν υπήρχε ένα ακόμη άτομο, το οποίο και δεν δίστασε να σηκώσει πιστόλι και να πυροβολήσει τον άτυχο αστυνομικό σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, καθώς δεν είχαν προλάβει να του περάσουν χειροπέδες.

Ο Σπύρος Θεοδώρου πέφτει βαριά τραυματισμένος. Μεταφέρεται άμεσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και νοσηλεύεται μέχρι το πρωινό της 5ης του Ιούνη, δύο μήνες περίπου μετά. Ο Κονιτσιώτης αστυνομικός τελικά χάνει την μάχη και βυθίζει στο πένθος την οικογένειά του και την μικρή κοινωνία της Κόνιτσας. Στον αστυνομικό απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Υπαρχιφύλακα.


policenews.eu
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html