Προσπάθησε να βοηθήσει έναν άστεγο αλλά εκείνος την έδιωξε. 2 όμως εβδομάδες αργότερα επιστρέφει και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή! « Enimerosi 247

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Προσπάθησε να βοηθήσει έναν άστεγο αλλά εκείνος την έδιωξε. 2 όμως εβδομάδες αργότερα επιστρέφει και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή!

Ο John Lochlan ήταν ένας άστεγος βετεράνος που είχε χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα και μάλιστα δικαιολογημένα. Πέρναγε τις μέρες και τις νύχτες του στους δρόμους της Philadelphia. Όχι μόνο τον αγνοούσαν όλοι, αλλά είχε επίσης πυροβοληθεί και χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλά τραύματα στην σπονδυλική του στήλη και μολύνσεις στα πόδια του. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε ούτε να σταθεί όρθιος, ούτε να περπατήσει.

Κάθε μέρα για τον John ήταν ίδια. Ξυπνούσε στο αναπηρικό καροτσάκι του, πήγαινε στη γωνία του δρόμου και ζητιάνευε.


Μια μέρα, τον πλησίασε μια γυναίκα, η Lolly Galvin, ιδρύτρια του κέντρου Dignity Project. Ο οργανισμός της Lolly κουρεύει και τροφοδοτεί τον άστεγο πληθυσμό της πόλης. Εκείνη είχε προσέξει τον John και προσφέρθηκε να τον κουρέψει αλλά εκείνος την απομάκρυνε και αρνήθηκε την προσφορά της. Δεν ήθελε καμία επαφή με τον κόσμο.


Δυο εβδομάδες αργότερα τα μαλλιά του είχαν μακρύνει και ήταν γεμάτα κόμπους. Η Lolly ξαναήρθε και ρώτησε τον John ξανά αν ήθελε ένα κούρεμα και τότε εκείνος δέχθηκε.


Η Lolly ήλπιζε ότι θα ερχόταν λίγο πιο κοντά του έτσι, αλλά εκείνος επέμενε να κρατάει την καρδιά του κλειστή.


Και τότε πρόσεξε πόσο είχε χειροτερέψει η μόλυνση στα πόδια του. Η κοπέλα δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάποιον σε τέτοια κατάσταση. Φαινόταν πως ο άνθρωπος είχε παραιτηθεί τελείως από τη ζωή κι ήξερε ότι αν δεν έκανε κάτι για αυτόν θα πέθαινε. Kαι σιγά σιγά εκείνος άρχισε να μαλακώνει. Δέχθηκε να νοσηλευτεί και φαίνεται πως ο άνθρωπος που τον βοήθησε να ξαναβρεί την πίστη του κι έγινε και η καλύτερη φίλη του δεν είναι άλλη από την Lolly!



diaforetiko.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html