Στέλιος Ρασσιάς – Ο Έλληνας που γύρισε τον κόσμο με μία μηχανή [pics] « Enimerosi 247

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στέλιος Ρασσιάς – Ο Έλληνας που γύρισε τον κόσμο με μία μηχανή [pics]

FullSizeRender (9)

Ο Στέλιος Ρασσιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σπάρτη, τελειώνοντας  σχολή Θερμοϋδραυλικών, ακολούθησε πιστά το επάγγελμα του στην Αθήνα.
Και όταν έρχονταν ο καιρός για διακοπές δεν ήταν πάντα σίγουρος ότι ήθελε να πάει πάλι σε νησί, και εκεί διαπίστωσε ότι θέλει να βιώνει εμπειρίες στον ελεύθερο του χρόνο και έτσι αγόρασε μια άλλη μηχανή εξίσου αξιόπιστη και να μπορεί να κάνει μεγάλες αποστάσεις όταν χρειάζεται.
Ξεκίνησε το 2008 μόνος του ένα ταξίδι στην Ευρώπη, το οποίο ήταν καλό όπως μας είπε και πέρασε πολύ ωραία, γιατί συνάντησε και έναν καλό του φίλο στην Ελβετία που δούλευαν παλιά μαζί.
Τον επόμενο Σεπτέμβριο πήρε την μηχανή του και άφησε πάλι την Ελλάδα για Νοτιοανατολικά, ταξιδεύοντας Τουρκία,Συρία, Λίβανο,Ιορδανια, γεμίζοντας με εμπειρίες καλές και κακές.
Στην Συρία όπου έλεγε ότι είναι Έλληνας τον καλωσόριζαν με χαμόγελο. Στον γυρισμό στην Δαμασκό συνάντησε έναν άλλο Έλληνα με μηχανή που και αυτός ταξίδευε.
Μιλήσανε αρκετές ώρες, αλλάξανε στοιχεία επικοινωνίας και συνέχισε ο καθένας μετά για τον προορισμό του, ο ένας βόρεια και ο άλλος νότια.
Μέσα στον χειμώνα μιλήσανε και αποφάσισαν να κάνουν κάτι ακόμα πιο μακρινό και άγνωστο για πολλούς, να πάνε στην Μογγολία με τις μηχανές.
Δεν άργησε να περάσει ο χειμώνας, και τον Ιούνιο ξεκίνησαν για Μογγολία διασχίζοντας την Ρωσία. Περνώντας πολλές δυσκολίες οδικές και καιρικές, αλλά πάντα είχαν την αίσθηση τις ελευθερίας που προσφέρει μια μηχανή.
Φτάσανε μετά από 18 ημέρες Μογγολία και αυτό θα το θυμούνται για πάντα, γιατί για πέντε συνεχόμενες ημέρες οδηγούσαν όλη μέρα στην έρημο τρώγοντας ελάχιστα, έχοντας μικροπροβλήματα με σπασμένα λάστιχα και τις παράπλευρα μπαγκαζιέρες τις μηχανής που έσπαγαν απο τους κραδασμούς και έβρισκαν χωριά κάθε 200 με 250 χιλ που γεμίζανε βενζίνη και φτιάχνανε αν είχαν κάποιο πρόβλημα. Πήγανε να μπούμε στην Κίνα με βίζες, αλλά δεν τους επέτρεψαν να μπουν με τα δικά τους οχήματα γιατί απαγορεύεται από το Νόμο.
Γυρίζοντας διασχίσαμε και το Καζακστάν τους έδειξε και η τηλεόραση στα Αστανα και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες με τους ντόπιους εκεί. Επέστρεψαν  στην Ελλάδα γεμάτοι εμπειρίες.
Μετα απο ενα σύντομο ταξίδι στο βόριο ακρωτήρι τις Νορβηγίας μαζι με τον Νικο.
Ξεκίνησε και πραγματοποίησε ενα δύσκολο ταξίδι που μεχρι τοτε μονο ένας Έλληνας είχε φέρει εις πέρας, να διασχίσει την Αφρικανική ήπειρο με την μηχανή, αλλα μόνος του αυτη την φορα.
Και μετα απο δυο μήνες περνώντας απο πολλές διαφορετικές φυλές, φιλικές και μη, απο περιοχές που σε συνόδευαν αστυνομικοί για να μην σου επιτεθούν οι λίστες, βλέποντας ζώα τις Αφρικής στον δρόμο του, που εδω τα βλέπουμε μονο σε ζωολογικό κήπο, και περνώντας απο 17 αφρικανικές χώρες και αρκετές δυσκολίες, κατάφερε να φτάσει στο νοτιότερο σημείο τις Αφρικής.
Σειρά είχε η Αμερικανική Ήπειρο, έστειλε την μηχανή, και την παρέλαβε στην Ουρουγουάη, όπου διέσχισε Αργεντινή, Χιλή με τελική σταθμό Παταγωνία την γη του πυρός.
Όταν τον ρωτάνε πως πως πέρασε σε αυτές τις χώρες, απαντάει οτι δεν θα μπορούσε να περάσει καλύτερα στις διακοπές του.
Ο Στέλιος μεχρι τωρα εχει ταξιδέψει σε 72 χώρες, ζει και εργάζεται στην Ελβετία, έχοντας κάνει μία αξιαγάπητη οικογένεια και απέκτησε υπέροχη κόρη!
 FullSizeRender (1)FullSizeRender (2)FullSizeRender (3)FullSizeRender (6)FullSizeRender (7)FullSizeRender (8)FullSizeRender (9)FullSizeRender (10)
FullSizeRender (11)FullSizeRender (12)FullSizeRender (13)FullSizeRender (14)FullSizeRender (15)
IMG_0808IMG_0809FullSizeRender (17)FullSizeRender (18)FullSizeRender (19)559A7D0F-875D-4BB9-8BA3-43524A9783C1FullSizeRender (22)FullSizeRender (20)FullSizeRender (21)D57D6B79-D590-42B7-8FF8-F4244DF52CF1
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html