Πρέβεζα: Πήγαν στην ταβέρνα και ζήτησαν να τους μαγειρέψουν... λαγοκέφαλο! « Enimerosi 247

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Πρέβεζα: Πήγαν στην ταβέρνα και ζήτησαν να τους μαγειρέψουν... λαγοκέφαλο!

Πρέβεζα: Πήγαν στην ταβέρνα και ζήτησαν να τους μαγειρέψουν... λαγοκέφαλο!


Συνέβη σε ταβέρνα της Πρέβεζας. Ιταλοί πήγαν στη γνωστή ψαροταβέρνα έχοντας μαζί τους ένα ψάρι που είχαν ψαρέψει προηγουμένως και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να το ψήσουν και να τους το σερβίρουν.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έμπειρος στα ψάρια, αντελήφθη αμέσως ότι πρόκειται για το τοξικό ψάρι Λαγοκέφαλος που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Το συγκεκριμένο ψάρι ψαρεύτηκε στην Πάλαιρο. Η κατανάλωσή του μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο. Για αυτό, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας δε μαγείρεψε το λαγοκέφαλο και αρνήθηκε να σερβιριστεί στην γνωστή πρεβεζάνικη ταβέρνα το τοξικό ψάρι. Μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook.

Χρειάζεται ωστόσο μεγάλη προσοχή από τους πολίτες καθώς τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο συχνή η αλίευση του συγκεκριμένου ψαριού σε ελληνικά νερά.

Πηγή: epirusgate
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html