ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ πρακτικές για όσους εργάζονται για την LIDL « Enimerosi 247

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ πρακτικές για όσους εργάζονται για την LIDL

e713bd91e716854ea841f774a27a1738_L

Το Σωματείο Εργαζομένων «LIDL» Ν. Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές-πελάτες της πολυεθνικής την απόλυση εργαζόμενης, που εργαζόταν εδώ και 11 χρόνια στο κατάστημα των Μεγάρων Αττικής και η οποία  -όπως σημειώνει- μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά μετά το θάνατο του άνδρα της.
Όπως τονίζει το Σωματείο, «η συγκεκριμένη μεθόδευση της πολυεθνικής LIDL δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων τρομοκρατικών απολύσεων και “οικειοθελών αποχωρήσεων” στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ιδρώτα τους παρήγαγαν πλούτο στην εταιρεία και τώρα τους αποκαλούν “άχρηστους, βάρος, κόστος και κλέφτες” και τους πετάνε στην ανεργία.
Δεν πρέπει να συναινέσουμε. Καμιά υποταγή, κανένας συμβιβασμός. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. Δε γεμίζει, δεν αδειάζει, όχι μαγαζί, αλλά ούτε ράφι. Κανένας να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας».
Η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 9 π.μ. – 1 μ.μ. την Τρίτη 5 Απρίλη για τα καταστήματα «LIDL» Μεγάρων – Ασπροπύργου – Ελευσίνας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας. Απαιτεί την ακύρωση της απόλυσης και να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις στα «LIDL».

pressnews
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html