ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν φαντάζεστε με τι "φτιάχνονται" οι έφηβες στο σeξ! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Φωτία στην Αθήνα.4 άτομα στο νοσοκομείο

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν φαντάζεστε με τι "φτιάχνονται" οι έφηβες στο σeξ!

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   11:20 π.μ.  |  Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν φαντάζεστε με τι

Οι έφηβοι είναι το μέλλον μας, αλλά είναι επίσης και λιγάκι τρομακτικοί. Είναι η αιώνια πηγή του «κουλ», οι γνώστες του Snapchat και του Vine. Αν και υπάρχουν μερικοί έφηβοι που κερδίζουν Νόμπελ και άλλοι που είναι αστέρια της ποπ, όπως η Lorde, το μεγαλύτερο μέρος του «πληθυσμού» τους, αποτελείται από ξαναμμένους και μπερδεμένους «ερασιτέχνες» ενήλικες, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρια τους για να αποφύγουν την αποξένωση, στο χρόνο που έχουν πριν από την ώρα που οι γονείς τους τους είπαν να γυρίσουν σπίτι.

Και κάπου εδώ μπαίνει το Tumblr, ένας διαδικτυακός χώρος όπου οι έφηβοι αναπαράγουν και reblog-άρουν καλλιτεχνικά, softcore GIFs. Αν ψάχνεις για κάτι απλά σέξι, εδώ βρίσκεις οπαδούς του kink, camgirls και queer bloggers. Αλλά αν ψάξεις το πράγμα βαθύτερα, μπαίνοντας στα ενδότερα του εν λόγω κοινωνικού δικτύου, θα βρεις straight κοπέλες να εκφράζουν το φετίχ τους για τις gay τσόντες, αλλάζοντας τον ορισμό του «boy crazy».

Αν και σε γενικές γραμμές αποδεχόμαστε την αγάπη straight αντρών και γυναικών για την λεσβειακή πορνογραφία, το ίδιο δεν ισχύει και τόσο για την αντρική gay πορνογραφία. Το να συναντά κανείς κορίτσια να reblog-άρουν yaoi manga (ιαπωνικά κόμικ που απεικονίζουν ερωτικές ιστορικές αγοριών, οι οποίες όμως είναι κυρίως γραμμένες από γυναίκες ΓΙΑ γυναίκες), φωτογραφήσεις εσωρούχων με ανδρόγυνα αντρικά μοντέλα, ή χαριτωμένες φωτογραφίες gay ζευγαριών, είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο. Το blog Boys Love World, για παράδειγμα, μαζεύει τα περισσότερα notes του από το ένθερμο κοινό νεαρών κοριτσιών που το παρακολουθεί. Το blog προτρέπει τους νέους αναγνώστες να «ετοιμαστούν να εντυπωσιαστούν από τα πιο σέξι, χαριτωμένα και καυτά αγόρια» και δεν απογοητεύει. Ένα άλλο blog που και αυτό ακολουθείται από ένα κυρίως γυναικείο κοινό, είναι το Pretty Gay Boys και χαρακτηρίζεται από μια πιο Αμερικάνικη αισθητική. Αυτό που γίνεται γρήγορα ξεκάθαρο, είναι πως αυτές οι αναγνώστριες των blog δεν είναι αισθητικά μονόχνωτες. Κάποιες κοπέλες αγαπούν τα manga, κάποιες άλλες θέλουν να δουν αληθινές εικόνες, ενώ άλλες αυτοπροσδιορίζονται ως fangirl «shippers», οι οποίες γουστάρουν να «ζευγαρώνουν» τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες σε φανταστικές ερωτικές σχέσεις.

Θέλοντας να αποτυπώσω μια ενιαία θεωρία για αυτό το φαινόμενο, επικοινώνησα με την ψυχοθεραπεύτρια Anupama Kalyanam, η οποία εργάζεται ως κλινική κοινωνική λειτουργός στην Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στην κατηγορία LGBTQ νέων. Συνέδεσε αυτήν την νέα εμμονή με το διαδίκτυο και με το απλό γεγονός ότι οι έφηβοι είναι απλά έφηβοι. «Είναι κομμάτι του ευρύτερου φάσματος πόθου και έλξης, μιας και σε αυτές τις ηλικίες το άτομο εξερευνά τα σεξουαλικά ερεθίσματα», μου εξηγεί. «Το διαδίκτυο κάνει τον εντοπισμό διαφόρων σεξουαλικών συμπεριφορών πιο εύκολο. Δεν ξέρω κατά πόσο τα έφηβα κορίτσια αυτού του κόσμου θα εντόπιζαν με τόση άνεση την gay πορνογραφία αν δεν υπήρχε το internet».

Το διαδίκτυο βέβαια, έχει επιτρέψει σε αυτήν την Ιαπωνική «boys' love» τρέλα να αποκτήσει οπαδούς σε κάθε γωνία του πλανήτη. Το Yaoi-con, ένα τριήμερο φεστιβάλ manga και anime που γιορτάζει την «αντρική ομορφιά και το αρσενικό πάθος», στήνει το 14ο ετήσιο συνέδριο του στο San Francisco. Βουτώντας όλο και βαθύτερα στο περίεργο εφηβικό διαδίκτυο, ακολούθησα links τα οποία εν τέλει με έβγαλαν σε μια ολόκληρη ομάδα κοριτσιών από την Ρωσία, τα οποία έχουν και αυτά φετίχ με τον αντρικό gay έρωτα.

Η Anastasia, 20 ετών, λατρεύει την αντρική gay πορνογραφία από «τότε που ήμουν 16 ετών». Μεγαλώνοντας στην Μόσχα, όπου η ομοφυλόφιλη δραστηριότητα έγινε νόμιμη μόλις το 1993 και οι ομοφοβικές συμπεριφορές είναι κομμάτι της καθημερινοτητας, η Anastasia θεωρούσε πως η αντρική gay πορνογραφία είναι αμαρτία. Όταν όμως άρχισε να νιώθει μια έρωτική έλξη προς τους gay, άντρες φίλους της, αποφάσισε να το ψάξει. Όπως αποδεικνύεται, όταν ρωτάς μια έφηβη να σου εξηγήσει το γιατί της αρέσει η gay πορνογραφία η απάντηση είναι συνήθως ωμά ειλικρινής: «Η έλξη είναι δεδομένη, αλλά δύσκολο να την εξηγήσεις», μου λέει η Anastasia κατά την διάρκεια της email-ικής συνομιλίας μας. «Νιώθω πιο άνετα όταν ελκύομαι προς τον gay ανδρισμό, σε σχέση με τον straight ανδρισμό. Φαντάζομαι ότι οι gay άνδρες μυρίζουν καλύτερα, ή τουλάχιστον εκείνοι που μου αρέσουν. Ελκύομαι πιο πολύ από ένα πιο ανδρόγυνο μοντέλο, το οποίο όμως είναι και αρκετά μυώδες».

Για μια έφηβη, τουλάχιστον στην Ρωσία, ένα μέρος του να σου αρέσει να βλέπεις δύο άντρες (που μυρίζουν ωραία) να ερωτοτροπούν, έχει να κάνει και με το «παράνομο» του όλου πράγματος. Η gay πορνογραφία συνδέεται με το coolness της νεανικής αντισυμβατικότητας. Σύμφωνα με έναν Ρωσικό νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2013, ο οποίος απαγορεύει οποιαδήποτε «προπαγάνδα η οποία προωθεί μη-παραδοσιακές σεξουαλικές συμπεριφορές προς τους νέους», οποιοδήποτε άτομο κατηγορηθεί για την δημιουργία «ενδιαφέροντος προς μη-παραδοσιακές σεξουαλικές συμπεριφορές», μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με βαρύτατα πρόστιμα.

«Τα μοδάτα κορίτσια της χώρας, δεν ενδιαφέρονται πολύ για τους straight άντρες», μου εξηγεί η Anastasia σχετικά με την κυρίαρχη κουλτούρα ανδρισμού της Ρωσίας. H Anastasia μάλιστα αρνείται να παρακολουθήσει straight άτομα να κάνουν σεξ. «Δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς. Τους αρέσουν οι μπύρες, το ποδόσφαιρο και τα βυζιά. Μας αρέσει η μόδα και οι τάσεις της μουσικής».

Ιστορικά, οι gay άντρες ήταν πάντα εκείνοι που οριοθετούσαν τις εξελίξεις στον χώρο της μόδας, αλλά για την Anastasia, η οποία μετακόμισε στην Μόσχα το 2012, από το Los Angeles, το ζήτημα δεν έχει απλά να κάνει με την μόδα. «Το να εκφράζω τις εφηβικές μου ορμόνες με gay πορνογραφία είναι το μόνο πράγμα που μου επιτρέπει να εκφράζω όπως θέλω τις σεξουαλικές μου ορμές», μου εξηγεί. Βλέπει την αντρική gay πορνογραφία ως έναν τρόπο να απολαμβάνει την πορνογραφία από μια πιο θυληκή αισθητική: «μπορώ να απολαύσω την αντρική gay πορνογραφία, να ενεργοποιήσω την σεξουαλικότητά μου, αλλά ταυτόχρονα να ξεφύγω από την πιο φτηνή αντρική ματιά».

Το να φτάνεις στο συμπέρασμα ότι οι έφηβες κοπέλες που γουστάρουν gay πορνογραφία το κάνουν αυστηρά για να απεπλακούν από την αντρική ματιά, είναι αρκετά ενδιαφέρον. Αλλά τελικά όλο αυτό μπορείς απλά να το εξηγήσεις μέσω του πρίσματος «του καλού gay φίλου», το να βλέπει κανείς δηλαδή τους gay άντρες ως ενα «στήριγμα» για τις straight γυναίκες, αλλά με μια πλέον καθαρά σεξουαλική μορφή. Στις παρυφές των συμπεριφορών και γούστων που αναγνωρίζουμε ως «περιθωριακές», μπορείς να βρεις και κάποιες κοπέλες που έλκονται σεξουαλικά από gay άντρες, τις επονομαζόμενες «girlfags» σύμφωνα με το Urban Dictionary, μια γυναίκα δηλαδή που «νιώθει σεξουαλική έλξη για gay/bi/trans άντρες». Ο όρος βέβαια είναι αμφιλεγόμενος. Οι γυναίκες που κάνουν χρήση αυτού του όρου, συχνά κατηγορούνται ότι αντιμετωπίζουν τους gay άντρες σαν αντικείμενα και πως δεν βοηθούν τους αγώνες της LGBTQ κοινοτητας. Ο όρος υπάρχει από το 2003, όταν ένα άρθρο του περιοδικού BUST, προσπάθησε να «νομιμοποιήσει» τον όρο ως μια κανονική σεξουαλική επιλογή και κατεύθυνση, ή τουλάχιστον ως κομμάτι μιας κατεύθυνσης. Το 2012, o όρος έγινε ακόμα πιο γνωστός, όταν η Janet W Hardy, συγγραφέας του cult bestseller The Ethical Slut, έγραψε για την ζωή της ως «girlfag». Αν και η Kalyanam δεν έχει συναντήσει ποτέ κάποια girlfag, δηλώνει πως μπορεί να διακρίνει πως αυτός ο όρος θα μπορούσε να είναι βολικός για κάποια άτομα και ανάρμοστος για κάποια άλλα. «Αν υπάρχει συγκατάθεση όμως και δεν πληγώνεται κανένας, τότε δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται κάποια κριτική».

Κλείνοντας, ρώτησα την Anastasia να μου πει την γνώμη της για τον όρο. Όπως περίμενα, ήταν εξαιρετικά σοφή: «Δεν μου αρέσει η ιδέα να βλέπω τους gay άντρες σαν αντικείμενα», παραδέχτηκε. «Δεν έχω τέτοιο σκοπό όταν βλέπω gay πορνογραφία, αλλά φαντάζομαι πως τελικά αυτό ακριβώς γίνεται. Νομίζω ότι αν ήθελα να εκφράσω μια εκδικητική τάση προς τους άντρες που μου έχουν κάνει κακό, θα έβλεπα femdom videos. Αλλά τα βρίσκω εξαιρετικά βαρετά. Μου αρέσει να βλέπω άτομα να λαμβάνουν ευχαρίστηση. Δεν θέλω να σκέφτομαι τον πόνο, εκτός και αν είναι ένας πόνος που σου παρέχει άμεσα σεξουαλική ευχαρίστηση».

πηγη: vice
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html