Δεν είναι τα σύνορα, είναι ο Αϊλάν της Κω, ηλίθιε! Επτά οι νεκροί του νέου ναυαγίου « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δεν είναι τα σύνορα, είναι ο Αϊλάν της Κω, ηλίθιε! Επτά οι νεκροί του νέου ναυαγίου

Κατηγορία Ελλάδα στις   3:00 μ.μ.  |  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δεν είναι τα σύνορα, είναι ο Αϊλάν της Κω, ηλίθιε! Επτά οι νεκροί του νέου ναυαγίου


- Η φωτογραφία ακόμη ενός νεκρού παιδιού μετά το ναυάγιο προσφύγων στην Κω συγκλονίζει
- Ακόμη ένας μικρός Αϊλάν πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου, στα τουρκικά χωρικά ύδατα
- Ένα κοριτσάκι 12 μηνών ανάμεσα στους νεκρούς
- Βάρκα με εννέα πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε 2,5 χλμ από την Αμμόγλωσσα
- Άνδρας που κατάφερε να διασωθεί, κολύμπησε ως την Κω και ειδοποίησε τις αρχές
Δεν είχε μαζί του τιμαλφή για να του τα πάρουν οι Δανοί. Δεν κατάφερε ούτε να φτάσει ως τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, εκεί όπου αρχίζουν τα... όρια της Σέγκεν (για την ώρα τουλάχιστον). Του πήραν κάτι πολυτιμότερο: τη ζωή του. Είναι ένα ακόμη παιδί που πνίγηκε στο Αιγαίο. Δεν είναι το μόνο. Δεν είναι το τελευταίο. Είναι ένα από τα πολλά. Μόνο που κανείς δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται.

Η φωτογραφία του kostoday.gr έχει αποτυπώσει μια ακόμη τραγωδία. Έναν ακόμη θάνατο. Ένα παιδί ξαπλωμένο σε παραλία της Κω. Ένα παιδί νεκρό. Όπως ο Αϊλάν στην ακτή της Αλικαρνασσού τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ούτε εκείνος κατάφερε, τελικά, να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Να κάνει όλους εκείνους που από τη θαλπωρή των γραφείων τους, βγάζουν κορώνες για αναστολή της Σέγκεν, για ευθύνες της Ελλάδας και χαϊδεύουν τα αυτιά της Τουρκίας.
Η νέα τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν ένας άνδρας κατάφερε να κολυμπήσει ως την ακτή της Κω και να ειδοποιήσει τις αρχές πως βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες είχε βυθιστεί. Επέβαιναν εννέα άνθρωποι.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα οι σοροί των προσφύγων να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Η βάρκα είχε βυθιστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα 2,5 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα.
Το αγόρι της φωτογραφίας, το κοριτσάκι των 12 μηνών, ένα βρέφος, τρεις άνδρες και δυο γυναίκες, είναι ο λυπηρός απολογισμός. Ο άνδρας που ειδοποίησε τις αρχές και μια γυναίκα κατάφεραν να σωθούν.
Η σορός μιας γυναίκας ανασύρθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή. Οι Τούρκοι διέσωσαν και τη μοναδική γυναίκα από τους διασωθέντες, την οποία μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Φωτογραφίες: kostoday.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html